Голова Верховної Ради України, в межах робочої поїздки до Львова, взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Захід проходив під головуванням Президента України, за участі представників центральної влади, очільників різних відомств, мерів міст, начальників військових адміністрацій.

Голова Українського Парламенту подякував усім, хто тримав та тримає «регіональний фронт» у важких та непередбачуваних умовах, викликаних російською агресією.

«Коли створювався цей Конгрес, ставилися цілі для мирної країни. 24 лютого суттєво змінило пріоритети. Завдяки ЗСУ, ми маємо успіхи на полі бою, але і територіальні громади, і територіальна оборона зробили все для того, щоб наближати перемогу якомога швидше. Дякую вам усім від імені Парламенту, від імені всього Українського народу. Тільки разом ми можемо демонструвати силу і потужність великої Української нації», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Ключовим питання засідання було забезпечення нагальних потреб громадян під час війни та воєнного стану. З огляду на це, Голова Парламенту України у своїй промові окреслив напрями роботи Парламенту над законодавчим процесом у цій площині.

Насамперед він закцентував увагу на першочерговому питанні для громадян — це соціальний захист. Зокрема, Парламенту вдалося вибудувати систему фінансової підтримки найбільш постраждалих від російської агресії  громадян, розширити  коло осіб, яким надається соціальна допомога. І, запевнив Руслан Стефанчук, парламентарії продовжують робити все від них залежне, щоб забезпечувати достойний рівень соціального  захисту українців під час війни.

«Друга складова — це відновлення регіонів, де ми вже зробили перші фундаментальні кроки, які стосуються і питань затвердження бюджету, і відновлення територій, і компенсацій за завдані збитки», — зауважив Голова Парламенту України.

Він додав, що кожний регіон, тією чи іншою мірою, постраждав від російської агресії, тому під час  розробки механізму компенсації збитків, роль громад буде надзвичайно важлива.

«Правильно сформульовані методики, підходи до забезпечення реєстру завданої шкоди, розпорядження цими надходженнями — це є складові успіху, прозорості, довіри один до одного. Це саме те, над чим Парламент буде працювати найближчим часом», — закцентував Руслан Стефанчук.

Йшла мова також і про національну безпеку на рівні регіонів, зокрема, порушувалося питання безпекової та гуманітарної ситуації на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України, а також окремо учасники Конгресу обговорили стан реалізації проектів з відбудови енергетичної інфраструктури України, яку зруйнував ворог.

«Ми працюємо пліч-о-пліч і робимо все для того, щоб наша безпека та оборона, наше військо, Україна в цілому отримали потужну підтримку з боку єдиного законодавчого органу — Парламенту України. Дякую усім, хто долучався до цього», — наголосив Голова Верховної Ради України на завершення виступу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15