У відносинах між Україною та Польщею є багато питань, які можуть вирішуватися на рівні парламентів. Саме тому законодавчі гілки влади обох країн мають поглиблювати співпрацю. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі з Маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким.

 За словами Голови Українського парламенту, наша держава високо цінує підтримку Польщі у питаннях деокупації територій Донбасу та Криму. “Ми фактично щодня маємо поранених або загиблих на фронті. Війна продовжується - за право, за демократію, за людей та нашу землю”, - зазначив він.

За словами Голови Верховної Ради, саме законодавча гілка влади є найбільш представницькою та збалансованою у будь-якій державі. “Є багато питань, які ми точно можемо вирішувати на рівні парламентів, і, впевнений, на рівні президентів, урядів. Ми маємо гарну співпрацю, яка повинна ставати більш ефективною. Верховна Рада до цього готова. Переконаний, у нас є гарні перспективи”, - сказав Голова Українського парламенту.

 

Дмитро Разумков також зазначив, що сьогодні Європа має великий виклик щодо енергетичної безпеки, адже Україна та Польща завчасно попереджали про такі загрози, які, зважаючи на поточні ціни на газ, стали реальністю. “Лише спільними зусиллями ми зможемо протидіяти тій ситуації, яка складається сьогодні. Я впевнений, що ми зможемо йти і в рамках тих двосторонніх енергетичних проектів, які будуть використовуватися на користь як України, так і Польщі”, - сказав він.

 Окремо Голова Українського парламенту подякував  Маршалку Сенату Польщі за участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 80-й річниці трагедії в Бабиному Яру. “Це спільна трагедія, яка є історичною драмою для України, Польщі та Європи. Ті втрати, які ми понесли, - неспівмірні. Вони не можуть бути забуті або загоєні. Але у нас є не лише спільна історія, а й сьогодення та майбутнє”, - додав Дмитро Разумков.

Маршалок Сенату Республіки Польщі Томаш Гродзький зі свого боку підкреслив важливість вшанування пам’яті загиблих у трагедії в Бабиному Яру. Він також додав, що питання тимчасової окупації окремих районів Донецької та Луганської областей об’єднує народи двох країн. “Позиція, яку підтримує Польща, - жодна країна не має права окупувати частину іншої країни. Ця позиція є незмінною”, - зазначив він.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30