У п’ятницю, 25 жовтня 2019 року у Палаці Європи (м.Страсбург) відбулася зустріч генеральних секретарів парламентів у рамках Європейської конференції голів парламентів держав-членів Ради Європи.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо затвердження програми та пріоритетів Європейського центру парламентських досліджень і документації (ECPRD), відбувся обмін думками та обговорення змін до Статуту ECPRD. Учасники засідання заслухали звіт про діяльність Європейського центру парламентських досліджень і документації за 2016 - 2018 рр. та обговорили можливості забезпечення кращої участі і більшої залученості парламентаріїв до роботи Парламентскьої асамблеї Ради Європи.

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що діяльність Європейського центру парламентських досліджень і документації здійснюється у трьох напрямках: проведення семінарів, направлення та опрацювання запитів з особливо важливих питань і публікації.

За словами Вячеслава Штучного, семінари організовуються за ініціативою ECPRD на, які становлять предмет спільного інтересу, у тому числі щодо роботи парламентських адміністрацій (апарату тощо). На таких заходах можуть обговорюватись питання, пов’язані з європейською інтеграцією, питання етики, роботи інформаційних підрозділів, бібліотек, архівів тощо.

Парламенти країн – членів Європейського Союзу можуть надсилати запити до асамблей та отримувати результати порівняльного аналізу з визначених питань. Такі відповіді можуть публікуватися на офіційному сайті Центру, де також присутня інформація про склад Директорату Центру, релізи і доповіді з семінарів, дослідження та статті у рамках парламентської проблематики.

«Для успішної комунікації європейських парламентів необхідно сформувати власні цілі та розуміти стандарти роботи один одного з метою попередження негативних явищ та для можливості бути проінформованими про важливі для життя і безпеки речі», - сказав Вячеслав Штучний.

За його словами, ефективна комунікація передбачає спілкування на всіх рівнях. «Комунікація необхідна для підвищення довіри, для покращення розуміння дій різних інституцій, для ефективного управління не лише у кризові періоди», - підкреслив  Керівник Апарату Верховної Ради України і додав, що проведення зустрічей на рівні генеральних секретарів парламентів є одним із механізмів такої комунікації.

 

Довідково: Європейський центр парламентських досліджень і документації створено у 1977 р. за ініціативою Конференції голів європейських парламентських асамблей. Це міжнародна мережа парламентських відділів з питань досліджень і документації, мета якої полегшення співробітництва службовців європейських парламентів, які відповідають  за збір і поширення інформації та законотворчу працю. Членами ECPRD є Європейський Парламент, Парламентська асамблея Ради Європи, Асамблея Західноєвропейського Союзу, палати країн-членів Європейського Союзу і Ради Європи та спеціальні гості Асамблеї Ради Європи.  Кожна асамблея і кожна палата національного парламенту визначають свого представника, який координує вклад службовців у роботу центру.

Інтернет-сторінка ECPRD https://ecprd.secure.europarl.europa.eu/ecprd

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18