У ЧЕТВЕР, 6 ЛИСТОПАДА, НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ ЗІБРАЛИСЯ В СЕСІЙНІЙ ЗАЛІ, ЩОБ ПРОДОВЖИТИ ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ, ПРАЦЮЮЧИ, ВІДПОВІДНО ДО РЕГЛАМЕНТУ, В РЕЖИМІ УХВАЛЕННЯ РІШЕНЬ З ОБГОВОРЕНИХ ПИТАНЬ.

Але з самого ранку опозиційні сили відновили блокування робочої трибуни. Навіть ведучи розмову з процедури, народні депутати змушені були виступати з місць.

З наміром нормалізувати роботу, Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН говорив про можливість розгляду питання щодо ситуації навколо подій у м. Донецьк наступного вівторка, 11 листопада, після Дня Уряду.

Голосування пропозиції не дало бажаного результату. Було оголошено позачергову перерву для міжфракційних консультацій.

Після неї В.ЛИТВИН конкретніше сформулював концепцію, спрямовану на досягнення компромісу більшості й опозиції. Йшлося про те, щоб на базі парламентських комітетів з питань: державного будівництва та місцевого самоврядування; науки і освіти; законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності створити робочу групу, яка підготувала б порядок денний пленарного засідання у вівторок, 11 листопада. Він має містити в собі інформацію представників силових органів центральної влади та Міністерства науки і освіти стосовно подій у Донецьку в зв'язку з проведенням форуму демократичних сил, а також розгляд проекту постанови про Тимчасову комісію з розслідування ситуації. А далі провести обговорення цього питання в режимі закритого засідання.

Ця пропозиція також не здобула підтримки голосуванням. Головуючий оголосив засідання закритим.

ЗГІДНО З КАЛЕНДАРНИМ ПЛАНОМ РОБОТИ НАСТУПНЕ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ПЕРЕДБАЧЕНО ПРОВЕСТИ
7 ЛИСТОПАДА, В П'ЯТНИЦЮ.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку