У СЕРЕДУ, 5 ЛИСТОПАДА, ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ.

Відкривши ранкове засідання, Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН нагадав народним депутатам про ухвалені раніше зміни до Регламенту діяльності парламенту. Оскільки вівторок, відповідно до них, визначено як ще один (крім четверга, як було досі) день прийняття рішень, заяви уповноважених депутатських фракцій і груп перенесено на середу. Згідно з цим він повідомив, що нинішнього дня, в середу, після відкриття ранкового засідання першим розглядається питання щодо оголошення депутатських запитів, заяв і повідомлень, внесення пропозицій.

Головуючий також повідомив про процедурні зміни розгляду й направлення депутатських запитів згідно з висновком Конституційного Суду України. На пленарних засіданнях оприлюднюватимуться та голосуватимуться щодо направлення лише депутатські запити до Президента України. Депутатські запити до інших вищих посадових осіб органів державної влади лише оголошуються на засіданні, далі скріплюються підписом парламентського керівника і надсилаються вказаним адресатам.

Згідно з оновленою процедурою й відбулися цього дня оголошення депутатських запитів, а також оприлюднення заяв і повідомлень, внесення пропозицій уповноваженими депутатських фракцій і груп.

У виступах порушувалися питання щодо вдосконалення проекту Держбюджету-2004, парламентської законотворчої діяльності, виборчої системи, а також щодо подій у зв'язку з подіями, пов'язаними з Форумом демократичних сил України, який проходив у м. Донецьку 31 жовтня 2003 року. Розмова набула високої політичної гостроти. Опозиційні сили знову вдалися до блокування робочої трибуни.

Головуючий достроково оголосив ранкове засідання закритим, нагадавши, що З 15-Ї ГОДИНИ В СЕСІЙНІЙ ЗАЛІ ПРОХОДИТИМУТЬ ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ "ДУХОВНА КРИЗА СУСПІЛЬСТВА І ШЛЯХИ ЇЇ ПОДОЛАННЯ".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку