У ВІВТОРОК, 4 ЛИСТОПАДА, ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ ЗІБРАЛАСЬ У СЕСІЙНІЙ ЗАЛІ, ЩОБ ПРОДОВЖИТИ РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ.

Цього дня, відповідно до регламентних змін, ухвалених півтора тижня тому, ранкове засідання мало розпочатися з прийняття рішень щодо раніше обговорених питань. Тобто нинішній вівторок повинен був, як донині постійний пленарний четвер, вперше стати ще одним днем голосування і розпочинатися безпосередньо з розгляду питань узгодженого порядку денного. Однак ранком 4 листопада цього не відбулося через блокування робочої трибуни уповноваженими опозиційних сил. Вони вимагали провести так звану вступну дискусію, яку згідно зі змінами до Регламенту, перенесено на інший день.

Врешті-решт, дискусію було вирішено провести невідкладно. Стосувалась вона питань, пов'язаних з акціями, що проводились блоком партій "Наша Україна". Відбулась коротка, бурхлива розмова, в якій взяли участь Левко ЛУК'ЯНЕНКО, Олександр МОРОЗ, Сергій СОБОЛЄВ, Петро СИМОНЕНКО, деякі інші народні депутати України.

За підсумками виступів голосувався проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення дотримання законодавства та забезпечення прав громадян під час підготовки та проведення форуму демократичних сил 31 жовтня 2003 року в м. Донецьк. Проект не здобув підтримки.

Однак, і подальші спроби робочої президії розпочати сесійно розгляд питань згідно з узгодженим порядком денним не дали бажаного результату. На пропозиції із зали Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН змушений був оголосити позачергову перерву для міжфракційних консультацій.

Оприлюднена головуючим після цього пропозиція міжфракційної наради зводилась до того, щоб під завершення вечірнього засідання визначений на нараді оргкомітет забезпечив підготовку інформації керівництвом МВС та Міносвіти про події в Донецьку і прийняття рішення щодо утворення згаданої вище Тимчасової слідчої комісії. Пропозиції не було підтримано.

Опозиція продовжувала блокувати роботу сесії. В.М.ЛИТВИН змушений був оголосити засідання закритим.

ВІДПОВІДНО ДО РОЗКЛАДУ ЗАСІДАНЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ НА 4-7 ТА 11 ЛИСТОПАДА 2003 РОКУ РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ СЕСІЯ МАЄ ПРОДОВЖИТИ В СЕРЕДУ, 5 ЛИСТОПАДА.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку