2 вересня 2014 року у Верховній Раді України відбулося закриття четвертої сесії і відкриття п'ятої сесії Верховної Ради України сьомого скликання

На початку пленарного засідання народні депутати і присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боях під Іловайськом, виходячи з оточення.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив, що у пленарному засіданні беруть участь члени Кабінету Міністрів України, керівники центральних та регіональних органів виконавчої влади, керівники судової гілки влади, глави дипломатичних представництв іноземних держав та інші офіційні особи.

О.Турчинов підбив підсумки роботи Верховної Ради України під час четвертої сесії. Він зазначив, що "у ситуації неприхованої війни, в якій беруть участь регулярні війська Російської Федерації, Парламент скасував традиційну літню перерву у своїй роботі, прийняв рішення про безперервність четвертої сесії, аби забезпечити здатність миттєвої законодавчої реакції на розвиток подій та загальної ситуації в країні".

Голова Верховної Ради України оголосив четверту сесію Верховної Ради України сьомого скликання закритою, а одночасно - п'яту сесію відкритою.

У виконанні хору прозвучав Гімн України та Духовний Гімн України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку