ЗГІДНО З ПОСТАНОВОЮ ЩОДО ЗМІН ДО КАЛЕНДАРНОГО ПЛАНУ, ЯКУ БУЛО УХВАЛЕНО НА ПОЧАТКУ МИНУЛОГО ТИЖНЯ, У ЧЕТВЕР, 23 ЖОВТНЯ, ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ. ЦЬОГО ДНЯ ПРИЙМАЛИСЬ РІШЕННЯ З ОБГОВОРЕНИХ ПИТАНЬ.

Відкривши ранкове засідання, Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН поінформував народних депутатів про зміни в персональному складі парламентських фракцій і груп.

На пропозицію народного депутата Володимира ЯВОРІВСЬКОГО присутні в залі вшанували хвилиною мовчання пам'ять талановитого українського письменника Володимира ДРОЗДА, який помер минулої ночі.
Відбулася коротка розмова з процедури.

Далі розпочалось голосування з обговорених питань.

Першим було розглянуто внесений на ухвалення проект Постанови про усунення загрози територіальної цілісності України, що виникла внаслідок будівництва Російською Федерацією дамби в Керченській протоці.

Постанову було прийнято (за 369). Сесія ухвалила також Постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України щодо забезпечення парламентського контролю за режимом державного кордону України в районі острова Коса Тузла (за 340).

Далі головуючий (на пропозицію двох фракцій) оголосив перерву пленарного засідання для міжфракційних консультацій.

Після перерви продовжилась розпочата ранком розмова про проекти Постанови щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України - стосовно розгляду та прийняття рішень з обговорених питань. Постанову було ухвалено за проектом, згідно з яким днем прийняття рішень, крім четверга, буде також вівторок. Це, як зазначалось, сприятиме продуктивнішій роботі парламенту, що вкрай необхідно, оскільки до завершення четвертої сесії йому слід вирішити долю більш як трьохсот законопроектів.

Повернувшись до питання щодо проектів про вибори народних депутатів України, яке розглядалося тиждень тому, головуючий поставив на голосування пропозицію стосовно взяття за основу одного з трьох законопроектів (авторських груп Миколи РУДЬКОВСЬКОГО,
Степана ГАВРИША та Богдана ГУБСЬКОГО). Жоден з них не набрав належної кількості голосів (відповідно 202, 115 і 69 за необхідних 226), засвідчивши нову хвилю блокування роботи парламенту. Не було підтримано й пропозицію головуючого повернути законопроекти для підготовки до повторного першого читання. Отож, відповідно до Регламенту, як сказав він, законопроекти вважаються відхиленими.
На цьому ранкове пленарне засідання завершилось.

ПІД ЧАС ВЕЧІРНЬОГО ПЛЕНАРНОГО ЗАСІДАННЯ У ЧЕТВЕР, 23 ЖОВТНЯ, СЕСІЯ ПОВЕРНУЛАСЬ ДО ГОЛОСУВАННЯ КІЛЬКОХ ПРОПОЗИЦІЙ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ ТРЬОХ ПРОЕКТIВ ЗАКОНУ ПРО ВИБОРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТIВ УКРАЇНИ.

Пропозицiї не було пiдтримано. Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН констатував, що проекти, вiдповiдно до Регламенту, вважаються вiдхиленими, до них можна повернутись лише на наступнiй сесiї парламенту.

Попри триваюче блокування робочої трибуни представниками опозицiї, сесiя ухвалила рiшення з окремих обговорених питань.

У цiлому сесiя ухвалила Закон про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет на 2003 рiк". Тим самим збiльшується питома вага доходiв Пенсiйного фонду України, що дозволяються для використання на органiзацiю його роботи. У грошовому еквiвалентi це становить понад
66 мiльйонiв гривень. Закон має набути чинностi з 1 сiчня 2005 року.

Також у цiлому було ухвалено Закон про внесення змiн до деяких законiв України (щодо термiну дiї нульової ставки ввiзного мита на зерно).

У першому читаннi сесiя прийняла проект Закону про Державний бюджет України на 2004 рiк.

За основу було взято законопроект щодо внесення змiн до деяких законiв України стосовно вирiшення проблем з питань оподаткування.

У зв'язку з пропозицiями стосовно перерви для подальших мiжфракцiйних консультацiй головуючий достроково оголосив вечiрнє засiдання закритим.

27-31 жовтня народнi депутати працюють у виборчих округах.

ЗГIДНО З КАЛЕНДАРНИМ ПЛАНОМ РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМI ПЕРЕДБАЧЕНО ПРОДОВЖИТИ 4 ЛИСТОПАДА, У ВIВТОРОК.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку