У ВIВТОРОК, 14 ЖОВТНЯ, ЧЕТВЕРТА СЕСIЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМI.

Вiдкривши ранкове засiдання, Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН привiтав присутнiх у залi, а в їх особi всiх громадян України з Днем Покров Пресвятої Богородицi, висловивши сподiвання, що це сприятиме злагодженiй i плiднiй роботi парламенту.

Головуючий оголосив змiни в персональному складi депутатських фракцiй i груп.

Було проголосовано внесення до порядку денного невiдкладних питань: Про внесення змiн до календарного плану проведення четвертої сесiї (у зв'язку з уточненням розгляду проекту Закону про Держбюджет - 2004).

Про ситуацiю, яка складається з будiвництвом росiйською стороною гiдротехнiчної споруди у Керченськiй затоцi; Про надзвичайну ситуацiю в м.Артемiвську Донецької областi.

На пропозицiю головуючого народнi депутати вiтали оплесками присутнiсть у залi складу Уряду України на чолi з Прем'єр-мiнiстром України Вiктором ЯНУКОВИЧЕМ.

Далi, в рамках ранкового засiдання, згiдно з ранiше ухваленими вiдповiдними рiшеннями парламенту, проходив черговий День Уряду України у Верховнiй Радi України (див. окреме повiдомлення).

Продовжуючи роботу за узгодженим порядком денним, четверта сесiя Верховної Ради України наприкiнцi ранкового засiдання у вiвторок, 14 жовтня, розпочала розгляд питання "Про ситуацiю, яка складається з будiвництвом росiйською стороною гiдротехнiчної споруди у Керченськiй протоцi".

Iнформацiю з цього питання народним депутатам надали: заступник Секретаря Ради нацiональної безпеки i оборони України Петро ШАТКОВСЬКИЙ, заступник мiнiстра закордонних справ України Олександр МОЦИК, мiнiстр екологiї та природних ресурсiв України Сергiй ПОЛЯКОВ, голова Державної прикордонної служби України Микола ЛИТВИН. Вони вiдповiли на запитання народних депутатiв України.

Вiдбувся обмiн думками, в якому взяли участь: Iгор ОСТАШ, Вадим ГУРОВ, Сергiй ШЕВЧУК, Левко ЛУК'ЯНЕНКО, В'ячеслав КИРИЛЕНКО, iншi народнi депутати.

Було ухвалено Заяву Верховної Ради України з приводу подiй у Керченськiй затоцi (див. окреме повiдомлення).

На цьому ранкове пленарне засiдання Верховної Ради завершилось.

ПІД ЧАС ВЕЧІРНЬОГО ЗАСІДАННЯ У ВІВТОРОК, 14 ЖОВТНЯ, ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПРОДОВЖУВАЛА РОБОТУ ЗГІДНО З УЗГОДЖЕНИМ ПОРЯДКОМ ДЕННИМ.

Відбувся обмін думками у зв'язку з ситуацією, що трапилася в м.Артемівську Донецької області. Відповідним органам державної влади пропонувалось провести належне розслідування, вжити застережних заходів для того, щоб подібне не повторилось на складах зброї в інших місцях їх дислокування.

Розглядалися кілька проектів Закону про вибори народних депутатів України. Доповідали (від авторських груп) народні депутати України Микола РУДЬКОВСЬКИЙ, Валерій АСАДЧЕВ, Степан ГАВРИШ, Богдан ГУБСЬКИЙ. За дорученням групи розробників В.АСАДЧЕВ відкликав свій законопроект.

Голова парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій МАТВІЄНКО, виступивши зі співдоповіддю, оприлюднив рішення комітетських фахівців стосовно внесених на пленарний розгляд законопроектів. Основна теза цього рішення - запропонувати парламентові визначитись із різновидом виборчої системи. Якою вона має бути - мажоритарною, пропорційною чи змішаною. І відповідно до остаточного рішення обрати найприйнятніший проект, який може стати основою для підготовки до першого читання єдиного узгодженого законопроекту.

З врахуванням висловлених пропозицій і зауважень рекомендувались для ухвалення рішення про прийняття в роботу розглянуті за скороченою процедурою законопроекти:

- щодо внесення змін до Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" - стосовно оформлення виїзних документів. Доповідав заступник міністра закордонних справ України Олександр МОЦИК, співдоповідав голова парламентського Комітету у закордонних справах Станіслав СТАШЕВСЬКИЙ;

- щодо внесення змін до статті 32 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" - стосовно нелегальної міграції. Доповідав перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло КОРНІЄНКО, співдоповідав голова парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій УДОВЕНКО.

На цьому вечірнє засідання завершилось.

У ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ СЕСІЯ ПРОДОВЖУЄ РОБОТУ 15 ЖОВТНЯ, В СЕРЕДУ.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку