У ЧЕТВЕР, 20 БЕРЕЗНЯ, ТРИВАЛИ ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ. НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ПРАЦЮВАЛИ В РЕЖИМІ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ З ОБГОВОРЕНИХ ПИТАНЬ.

Після короткої розмови з процедури сесія приступила до розгляду невідкладних законопроектів.
По доповіді секретаря Ради національної безпеки і оборони України Євгена МАРЧУКА та співдоповіді голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Георгія КРЮЧКОВА першим розглядався проект Закону про ратифікацію Угоди ( у формі обміну листами) між Україною та Державою Кувейт про надання допомоги 19-м окремим батальйоном радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України в захисті цивільного населення Держави Кувейт від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт.

За представленням МАРЧУКА Є.К. та КРЮЧКОВА Г.К. в пакеті із вищеназваним розглядався й проект Закону про схвалення рішення Президента України про направлення 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України до Держави Кувейт для надання допомоги в захисті цивільного населення цієї держави від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та в ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт.

Доповідач і співдоповідач відповіли на численні запитання народних депутатів.
Обговорення законопроектів проходило грунтовно, всебічно й бурхливо. Складність полягала в тому, що відповідний парламентський комітет, як доповів Г.КРЮЧКОВ, не підтримав ці президентські законодавчі пропозиції як такі, що, мовляв, нав'язані Україні іззовні.
В обговоренні доповіді й співдоповіді взяли участь: Юлія ТИМОШЕНКО, Олександр МОРОЗ, Богдан ГУБСЬКИЙ, Леонід КРАВЧУК, Валерій ПУСТОВОЙТЕНКО, Віктор ЮЩЕНКО, Петро СИМОНЕНКО, Іван ПЛЮЩ, Олександр КУЗЬМУК, Василь НАДРАГА, Борис ОЛІЙНИК, інші народні депутати України.

Заключне слово мали Євген МАРЧУК та Георгій КРЮЧКОВ.
За підсумками голосування, що відбулося після дискусії, було ухвалено Закон України "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Державою Кувейт про надання допомоги 19-им окремим батальйоном радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України в захисті цивільного населення Держави Кувейт від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт" та Закон України "Про схвалення рішення Президента України про направлення 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України до Держави Кувейт для надання допомоги в захисті цивільного населення цієї держави від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт".

Засідання вів Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.
На цьому ранкове засідання завершилось.

ВЕЧІРНЄ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ В ЧЕТВЕР, 20 БЕРЕЗНЯ, почалось із розгляду питання про обрання суддів.

По доповіді голови парламентського Комітету з питань правової політики Василя ОНОПЕНКА відбулось обговорення внесених кандидатур і ухваленя по них відповідних постанов. Голова Верховної Ради В.М.ЛИТВИН від депутатського корпусу, від присутніх у залі привітав новообраних суддів, побажав, щоб вони вірно служили законові.

Було прийнято Постанову про звільнення з посади голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах ТАБАЧНИКА Дмитра Володимировича (у зв'язку з призначенням його віце-прем'єр-міністром України) та про обрання головою Комітету Верховної Ради України у закордонних справах СТАШЕВСЬКОГО Станіслава Телісфоровича.

Сесія ухвалила також постанови про День Уряду України в квітні 2003 року; про проведення 14 квітня 2003 року парламентських слухань з порядком денним "17-та річниця Чорнобильської катастрофи. Досвід подолання її наслідків"; про проведення 9 квітня 2003 року парламентських слухань "Реформа політичної системи в Україні: мета і концептуальні засади конституційних змін". Було прийнято постанови і з деяких інших питань.

За підсумками розгляду в другому читанні сесія ухвалила в цілому: Закон про боротьбу з тероризмом; Закон про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори" (щодо готельного збору); Закон про внесення змін до статей 71 і 73 Кодексу законів про працю України (щодо порядку залучення працівників до роботи у святкові та неробочі дні).

У другому читанні сесія прийняла проект Закону про податок на доходи фізичних осіб (з перенесенням на третє читання 22-х так званих бюджетоутворюючих статей, які впливають на формування місцевих кошторисів).
У перебігу засідання було прийнято рішення й з деяких інших питань.

У ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРОДОВЖИТЬ РОБОТУ 21 БЕРЕЗНЯ, В П'ЯТНИЦЮ.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку