У П'ЯТНИЦЮ, 3 ЖОВТНЯ, ЗАВЕРШИВСЯ ЧЕРГОВИЙ ПЛЕНАРНИЙ ТИЖДЕНЬ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ.

На початку ранкового засідання головуючий поінформував присутніх про зміни в персональному складі депутатських фракцій і груп. Він оголосив про сформування депутатського об'єднання "Економічна Україна". Головуючий також оприлюднив депутатські запити до вищих посадових осіб органів центральної виконавчої влади. Відбулося голосування щодо направлення запитів.

Оплесками відгукнулися народні депутати на пропозицію із зали привітати освітян з Днем учителя, який відзначається в першу суботу жовтня.

Сесія прийняла Постанову про Звернення Верховної Ради України до Президента США та Прем'єр-міністра Великобританії у зв'язку з затриманням британськими морськими силами танкера "Навстар 1" під прапором Панами з українським екіпажем.

Відповідно до узгодженого порядку денного було заслухано звіти президента Національної телекомпанії України, голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про хід виконання Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".

Доповідали й відповіли на запитання народних депутатів України президент Національної телекомпанії України Олександр САВЕНКО, тимчасово виконуючий обов'язки голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Анатолій МУРАХОВСЬКИЙ, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис ХОЛОД.

Співдоповідав голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО.

Вносились пропозиції і зауваження до проектів відповідних постанов з цього питання. Зазначалось, зокрема, що неспроможність організувати роботу НКТУ з висвітлення діяльності парламенту України дає підстави оцінювати службову діяльність її президента як таку, що не відповідає займаній посаді. У проекті постанови щодо Національної телекомпанії пропонувалось постановити, щоб керівництво НКТУ забезпечило виконання Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи четвертої сесії Верховної Ради України четвертого скликання" в повному обсязі, включаючи і зазначену у пункті 3 цієї Постанови трансляцію в прямому ефірі 45-хвилинних передач за участю народних депутатів України - представників депутатських фракцій (груп) та позафракційних народних депутатів України періодичністю чотири рази на тиждень у часовому проміжку між 19 і 20 годиною.

В обговоренні питання взяли участь: Іван ПЛЮЩ, Віктор ТЕРЕН, Юрій АРТЕМЕНКО, Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ, Василь НАДРАГА, Алла АЛЕКСАНДРОВСЬКА, Юрій СОЛОМАТІН, Юрій КАРМАЗІН, Михайло ПАВЛОВСЬКИЙ, Сергій ПРАВДЕНКО, інші народні депутати України.

Після процедурної розмови стосовно розгляду подальших питань розкладу роботи, зокрема, щодо проекту Закону про вибори народних депутатів України, відбулася традиційна по пленарних п'ятницях дискусія за пунктом порядку денного - "Різне".

На цьому пленарне засідання завершилось.

6-10 жовтня народні депутати працюють у комітетах, фракціях і групах.

РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ БУДЕ ПРОДОВЖЕНО 14 ЖОВТНЯ, У ВІВТОРОК. Цього дня у Верховній Раді України відбудеться День Уряду України з порядком денним:

1. Про стан дотримання вимог законодавства та його вдосконалення щодо забезпечення розвитку спорту вищих досягнень та підготовки національних збірних команд до літніх ХХVІІІ Олімпійських та ХІІ Параолімпійських ігор в 2004 році.

2. Про стан дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні діяльності, пов'язаної з надрокористуванням в Україні.

3. Про стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2003-2004 років об'єктів теплопостачання та експлуатації тепломереж, забезпечення їх енергоресурсами та стан формування тарифів на теплоносії.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку