Ранкове пленарне засідання Верховної Ради 10 червня розпочалося  повідомленням головуючого про засідання Погоджувальної ради фракцій, на якому розглядалися питання стосовно доповіді Уряду про виконання законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також щодо продовження процедури виборів Голови Верховної Ради України, розпочатих напередодні.

Дискусія щодо доповіді Уряду, незважаючи на свою гостроту, завершилася тим, що зал вирішив відкласти розгляд цього питання на пізніше.

Цього дня на посаду Голови Верховної Ради були запропоновані кандидатури Олександра Мороза, Юрія Самойленка та Олександра Єльяшкевича. Під час проголошення заключного слова двоє останніх свої кандидатури зняли. Як повідомив голова Лічильної комісії Валерій Мішура, до бюлетенів занесено кандидатуру Олександра Мороза. На підставі результатів таємного голосування визначено, що з 439 народних депутатів бюлетні отримали 323, у голосуванні взяло участь 243, за кандидатуру проголосували 197 народних депутатів. Лічильна комісія вирішила вважати Голову Верховної Ради необраним. 

 Завтра сесія продовжить свою роботу.  

Повернутись до публікацій

Версія для друку