У ЧЕТВЕР, 25 ГРУДНЯ, ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ.

Цього дня згідно з порядком денним народні депутати мали приймати рішення з обговорених питань.

Як і напередодні, місця президії і трибуна ще до початку ранкового засідання були заблоковані представниками фракцій "Наша Україна", СПУ і БЮТ.

Появу в сесійній залі Голови Верховної Ради Володимира Литвина і його Першого заступника Адама Мартинюка депутати опозиційних фракцій як в попередні дні знову зустріли співом Гімну України, після закінчення якого вони увімкнули гучномовці, інші шумові засоби - дудки, сирени.

Через відсутність можливості розпочати засідання Голова Верховної Ради і перший заступник Голови залишили залу, запросивши керівників депутатських фракцій і груп у кабінет Голови Верховної Ради для участі в нараді.

Об 11.30 Голова Верховної Ради і Перший заступник Голови увійшли до сесійної зали в одну з лож, звідки було оголошено про початок ранкового засідання. Працювала система "Рада", яка зафіксувала 268 народних депутатів, що зареєструвалися для участі в ранковому засіданні.

Головуючий поставив на голосування проект постанови про календарний план проведення п'ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання.

Постанова була підтримана 259-ма голосами. Згідно з постановою пленарні засідання п'ятої сесії розпочнуться 3 лютого 2004 року і завершаться 9 липня 2004 року.

Після цього систему "Рада" було виведено з ладу і подальше голосування відбувалося підняттям рук. Було затверджено:

- проект закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Держави Ізраїль про врегулювання претензій, які виникли внаслідок повітряної катастрофи, що сталася 4 жовтня 2001 року;

- проект постанови про перерахування одноденного заробітку народних депутатів сім'ям загиблих гірників в автомобільній катастрофі 17 грудня.

Після цього головуючий оголосив про завершення ранкового засідання, знову запросивши керівників депутатських фракцій і груп на нараду до себе в кабінет.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку