У ВІВТОРОК, 23 ГРУДНЯ, ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЧЕТВЕРТОГО СКЛИКАННЯ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ.

Цього дня в рамках ранкового засідання згідно з порядком денним першими мали розглядатися три законопроекти про внесення змін до Конституції України.

Ще до початку засідання місця президії і трибуна для виступів були заблоковані представниками фракцій парламентської меншості - "Нашої України", СПУ і БЮТ.

З появою членів президії вони заспівали Гімн України. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив про відкриття ранкового засідання. Він оголосив про зміни у складі депутатських фракцій та груп, зокрема про вихід народного депутата Сергія Ратушняка з фракції "Наша Україна" і його перехід до фракції "Регіони України". Далі головуючому вести засідання не дали. Представники опозиції перешкоджали це зробити, включивши гучномовці.

Головуючий оголосив про годинну перерву в роботі засідання, упродовж якої керівники депутатських фракцій і груп мали порадитися щодо розблокування роботи парламенту.

В цей час представники парламентської опозиції не покидали заблоковані президію та трибуну для виступів.

Через годину Голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив про підсумки наради керівників та уповноважених депутатських фракцій та груп, на якій було вирішено на ранковому засіданні розглядати інші питання порядку денного, продовживши тим часом консультації щодо подальшого розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції України.

Однак, засідання так і не вдалося розпочати. Головуючий був змушений оголосити ще одну годинну перерву в роботі засідання.

Після другої перерви представники парламентської меншості, які заблокували місця президії та трибуну для виступів, з появою президії ввімкнули гучномовці. Головуючий на такі дії оголосив, що засідання не буде завершено до тих пір, поки не буде розблоковано трибуну. Після цього президія залишила сесійну залу.

О 14.30 Голова Верховної Ради і його заступники повернулися до сесійної зали. Головуючий оголосив перерву в засіданні до 16-ї години.

Після 16-ої години Голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив ще одну перерву, а о 18.30 повідомив, що засідання буде продовжено після наведення порядку у сесійній залі.

Представники опозиційних фракцій залишилися в сесійній залі, продовжуючи блокувати місця президії та трибуну.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку