У ЧЕТВЕР, 26 ВЕРЕСНЯ, ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ. ЦЬОГО ДНЯ, ВІДПОВІДНО ДО РЕГЛАМЕНТУ, ПРИЙМАЮТЬСЯ РІШЕННЯ З РОЗГЛЯНУТИХ ПИТАНЬ.

Ранкове засідання почалося з процедурної розмови. Представники опозиційних фракцій запропонували внести до попередньо узгодженого порядку денного питання щодо політичної ситуації в Україні. Пропозицію не було підтримано і на знак протесту частина народних депутатів залишила залу.

Не було підтримано й пропозицію головуючого щодо внесення до порядку денного проекту Постанови стосовно передплати друкованих засобів масової інформації.

Як невідкладні було прийнято постанови: Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування причин кризового стану в авіації України; Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань стану дотримання законодавства та забезпечення конституційних прав громадян під час підготовки і проведення 16 вересня 2002 року акції "Повстань, Україно"; Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для аналізу стану справ у Збройних Силах України, ходу їх реформування, узагальнення проблем, які є у цій сфері, та підготовки пропозицій у зв'язку з проведенням 12 листопада 2002 року "Дня Уряду України ".

Було ухвалено також постанови щодо обрання народних депутатів членами профільних комітетів.
Слідом розглядалися законопроекти за процедурою другого читання.

Внесений першим до порядку денного проект Закону про запобігання та протидію легалізації ("відмиванню") надходжень, отриманих злочинним шляхом, було вирішено доопрацювати під час додаткової перерви.

Голосування після перерви виявилося нерезультативним, оскільки до фракцій, які залишили залу, приєдналися ще кілька депутатів. Головуючий мусив знову оголосити перерву для міжфракційних консультацій.

Продовживши роботу в подальшому, сесія відхилила чотири варіанти проекту Закону про вибори народних депутатів України. З цього питання, як сказано в повідомленні Інформуправліня Верховної Ради за 25 вересня, готується до розгляду єдиний узгоджений проект.

У цілому було ухвалено Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (у зв'язку з прийняттям Закону України "Про біженців").

Народні депутати прийняли Постанову про заходи Кабінету Міністрів України щодо реалізації Стратегії подолання бідності в Україні.

За основу було взято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до Виправно-трудового кодексу України").

Верховна Рада ратифікувала Закон про приєднання України до Роттдердамської конвенції про процедуру попередньої обгрунтованої згоди відносно окремих небезпечних хімічних речовин та пестицидів у міжнародній торгівлі.

Голосування значної частини законопроектів, внесених до порядку денного, було вирішено відкласти на подальші дні прийняття рішень.

У перебігу засідання народні депутати неодноразово поверталися до питань дотримання Регламенту, процедури.

НА ЦЬОМУ РАНКОВЕ ЗАСІДАННЯ ЗАВЕРШИЛОСЬ.

ВЕЧІРНЄ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ У ЧЕТВЕР, 26 ВЕРЕСНЯ, ТАКОЖ РОЗПОЧАЛОСЯ З РОЗГЛЯДУ ПРОЦЕДУРНИХ ПИТАНЬ.

Йшлося, зокрема, про збої в роботі комп'ютерної системи "Рада", недотримання окремими депутатами порядку користування магнітними картками для голосування.
Далі продовжилася робота над законопроектами.

За основу, тобто в першому читанні, було прийнято законопроект змін до статті 22 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні"; законопроект змін до деяких законів України (стосовно виплати одноразової допомоги дружині (чоловіку) і дітям в разі смерті (загибелі) осіб, які мали особливі заслуги перед Батьківщиною.

Було ратифіковано: Конвенцію Міжнародної організації праці № 140 1974 року про оплачувані учбові відпустки; Угоду між Урядом України та Великою Соціалістичною Народною Лівійською Арабською Джамагирією щодо сприяння та взаємний захист інвестицій; Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Таджикистан про науково-технічне співробітництво; Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Польща про взаємну охорону секретної інформації.

На цьому вечірнє засідання звершилося.

РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ ВЕРХОВНА РАДА ПРОДОВЖИТЬ 27 ВЕРЕСНЯ, В П'ЯТНИЦЮ.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку