У П'ЯТНИЦЮ, 27 ВЕРЕСНЯ, ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ В ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ.

Спершу, згідно з регламентними нормами, було розглянуто низку депутатських запитів до вищих посадових осіб держави.

Поза порядком денним відновилася розмова з процедури голосування, яка мала місце напередодні, 26 вересня (в четвер). Представники опозиційних фракцій звинувачували колег із центристських фракцій в тому, немовби дехто з них вдавався до непогодженого голосування за відсутніх депутатів. На вимогу двох фракцій головуючий оголосив додаткову перерву для міжфракційних консультацій.

Після перерви дискусія продовжилася. Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН доручив Комітетові з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розслідувати випадки, про які йшлося, і внести пропозиції щодо розгляду питання на пленарному засіданні. Було знову оголошено півгодинну перерву. Однак і в подальшому представники опозиції продовжували блокувати роботу сесії. До розгляду питань узгодженого порядку денного так і не дійшло.

Після чергової перерви мав слово народний депутат України Володимир ПЄХОТА. Він оприлюднив Заяву за підписом фракцій: партій Промисловців і підприємців України та "Трудова Україна"; "Регіони України"; Соціал-демократичної партії України (об'єднаної); Народно-демократичної партії; фракції "Аграрники України"; груп - "Демократичні ініціативи", "Народовладдя", "Європейський вибір" та "Народний вибір".

У Заяві сказано: "Враховуючи нагнітання останнім часом певними силами напруженості у країні, намагання перенести у Верховну Раду мітингову стихію та протистояння і тим самим заблокувати діяльність вищого законодавчого органу держави, ми, керівники 9 фракцій, груп та представники позафракційних депутатів, заявляємо про формування парламентської більшості.

Ця більшість візьме на себе відповідальність за законотворчу діяльність парламенту та утворення коаліційного Уряду відповідно до пропозицій Президента України щодо здійснення політичної реформи.

У випадку подальших спроб блокування роботи Верховної Ради України парламентська більшість піде на перерозподіл комітетів та комісій.

Це безпосередньо випливає із нашої позиції взяти на себе відповідальність та відповідає усталеним нормам і правилам діяльності парламентів.

Коаліція 9 фракцій та груп, представники позафракційних народних депутатів відкриті до діалогу, єднання з іншими фракціями, групами та народними депутатами, які налаштовані на плідну роботу".

Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН оголосив засідання закритим. Він нагадав, що, згідно з Календарним планом проведення другої сесії, 30 вересня та 1-4 жовтня народні депутати працюватимуть у виборчих округах; 7-11 жовтня - в парламентських комітетах, депутатських фракціях і групах.

8-го ЖОВТНЯ, У ВІВТОРОК, У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ВІДБУДЕТЬСЯ ДЕНЬ УРЯДУ З ПОРЯДКОМ ДЕННИМ:

1. Інформація Кабінету Міністрів України про стан справ у вітчизняній системі охорони здоров'я;

2. Інформація Кабінету Міністрів України про здійснення державної політики щодо стану реформування нафтогазового комплексу України, впливу його на соціально-економічний розвиток держави та виконання законодавста України в цій сфері.

У ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМІ ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПРОДОВЖИТЬ РОБОТУ 15 ЖОВТНЯ, У ВІВТОРОК.

  
Повернутись до публікацій

Версія для друку