У ЧЕТВЕР, 12 ГРУДНЯ, ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ, ВIДПОВIДНО ДО РЕГЛАМЕНТУ СВОЄЇ ДIЯЛЬНОСТI, ПРАЦЮВАЛА В РЕЖИМI ПРИЙНЯТТЯ РIШЕНЬ З ОБГОВОРЕНИХ ПИТАНЬ.

Ранком, пiсля короткої розмови з процедури, Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН, згiдно з порядком денним, який було узгоджено на нарадi Погоджувальної ради голiв комiтетiв i керiвникiв фракцiй, оголосив для розгляду повторне подання Президента України про звiльнення В.СТЕЛЬМАХА з посади голови Нацiонального банку України. Це викликало збурення серед частини парламентарiїв, зокрема, iз фракцiй блокiв Юлiї ТИМОШЕНКО та "Наша Україна", Компартiї та Соцпартiї України. Розцiнюючи внесення цього питання, як порушення Регламенту, вони заблокували трибуну й стiл робочої президiї. На пропозицiю депутатських фракцiй Народно-демократичної партiї, партiї "Трудова Україна" головуючий мусив оголосити перерву для мiжфракцiйних консультацiй.

Уже наприкiнцi ранкового засiдання за пiдсумками цих консультацiй та зустрiчi керiвництва Верховної Ради з керiвниками депутатських фракцiй i груп головуючий повiдомив, що узгоджено двi пропозицiї, якi рекомендуються до голосування. Перша - невiдкладно продовжити розгляд питання, друга - вiдкласти його на подальший час.
Вiдбулась коротка розмова з процедури.

НА ЦЬОМУ РАНКОВЕ ЗАСIДАННЯ ЗАВЕРШИЛОСЯ.

НА ВЕЧIРНЬОМУ ПЛЕНАРНОМУ ЗАСIДАННI ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ В ЧЕТВЕР, 12 ГРУДНЯ, ТРИВАВ РОЗГЛЯД ПИТАННЯ ЩОДО ПОВТОРНОГО ПОДАННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПРО ЗВIЛЬНЕННЯ В.СТЕЛЬМАХА З ПОСАДИ ГОЛОВИ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ.

Голова Верховної Ради В.М.Литвин запропонував проголосувати одну з пропозицiй, внесених за пiдсумками мiжфракцiйних консультацiй та зустрiчi керiвникiв депутатських фракцiй i груп з керiвництвом Верховної Ради. А саме: пропозицiю про вiдкладення питання на наступну сесiю, оскiльки за регламентною процедурою його має розглянути i прийняти рiшення щодо внесення на пленарний розгляд Комiтет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та органiзацiї роботи Верховної Ради України.

За підсумками голосування пропозицiя не здобула пiдтримки.

Блокування трибуни i столу робочої президiї, збурення в сесiйнiй залi тривали.

Головуючий оголосив вечiрнє засiдання закритим.

У ПЛЕНАРНОМУ РЕЖИМI ВЕРХОВНА РАДА ПРОДОВЖИТЬ РОБОТУ 13 ГРУДНЯ, В П'ЯТНИЦЮ.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку