Основні порушені теми під час виступу Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка — останні атаки ворога, потреби України на полі бою та важливість пришвидшення ухвалення рішень. 

«Останні два дні наші міста та українці потерпають від сильних атак ворога, зокрема, цієї ночі ракети були також спрямовані на енергетичні об’єкти», — повідомив насамперед Перший віцеспікер.  

Олександр Корнієнко наголосив, що це свідчить, що путін абсолютно безупинний: «Він, як лідер держави-терориста, бачить перед собою головну мету продовжувати війну. Окрім захоплення територій, його прагнення — захопити також мислення людей і контролювати його шляхом агресії, сили та будь-якими авторитарними методами». 

«Якщо Україна не переможе, то наступне запитання — куди «президент» росії піде далі й коли», — акцентував Перший заступник Голови Верховної Ради України, додавши, що це може бути дуже серйозним питанням і проблемою для НАТО — що Альянс робитиме та як швидко зможе дати відповідь на такі дії. 

Під час свого виступу Олександр Корнієнко чітко окреслив потреби України, зокрема, щодо систем протиповітряної оборони, боєприпасів, дронів, артилерії та систем РЕБ. 

«Але, крім військової допомоги, необхідне також швидке ухвалення рішень. Кожен день, коли не вистачає боєприпасів, ми втрачаємо життя наших воїнів. Чим більше боєприпасів буде — тим більше життів врятуємо», — зауважив він. 

Водночас Перший віцеспікер наголосив, що Україна, як кандидат на членство в Європейському Союзі, відкрита до співпраці та створення союзів, зокрема, у напрямі мілітарі-тек: «Нам є, чим поділитися, завдяки досвіду на полі бою». 

«Щодо членства в Євросоюзі та НАТО — суспільство демонструє високий рівень прагнення вступу й бачить майбутнє разом із демократичним світом», — акцентував Олександр Корнієнко, додавши, що Україна очікує на політичні рішення та можливість й надалі рухатися цими треками. 

«Кордон із росією — виклик для нас на все життя. Але ми його подолаємо. Разом зі світом, який так само прагне безпеки, справедливості та досягнення нашої спільної перемоги», — зазначив насамкінець під час виступу Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. 

Довідково. 22-23 березня Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці. 

До складу парламентської делегації також входить Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко. 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43