Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність дружній Литві й литовському народу за послідовну, невтомну та ефективну підтримку й допомогу Україні та Українському народові.

«“Щодо повної підтримки для перемоги України” є не лише назвою резолюції, ухваленої нещодавно Сеймасом Литви. Це суть і зміст вашої натхненної діяльності, щоби допомогти Україні перемогти», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Голова Верховної Ради України акцентував, що росія продовжує вбивати мирних українців, а на фронті йдуть надважкі бої: «Сили оборони України роблять усе можливе й неможливе, щоби зупинити та відкинути ворога. Кінцева мета — звільнити всю тимчасово окуповану територію України, повернути мир у Європу». 

Водночас він зазначив, що першочерговий пріоритет для України — це військово-технічна допомога. Руслан Стефанчук подякував за всі отримані й заплановані пакети допомоги, а також додав, що Україна цінує рішення Литви виділити 35 мільйонів євро у межах реалізації чеської ініціативи. Спікер Парламенту України висловив вдячність за лідерство Литви у Міжнародній коаліції з бойового й гуманітарного розмінування, приєднанні до ІТ-коаліції, співпраці на рівні оборонних індустрій, зокрема, з питань збільшення виробництва дронів для потреб Збройних Сил України, а також за лідерську позицію Литви на санкційному треку, кроки з метою забезпечення повної та ефективної реалізації санкцій.

«Наш спільний ворог має бути переможений в Україні на полі бою. Раз і назавжди. Єдність, рішучість, швидкість, сміливі рішення без жодних червоних ліній — головні сьогодні слова, які мають визначати наші дії», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук повідомив, що Україна зробила за ці понад два роки все для того, щоби інші країни не відчули жахів війни, і робитиме це далі як член НАТО та Євросоюзу: «Розраховуємо на сміливі для вас й очевидні для нас рішення у межах самітів Альянсу і Євросоюзу влітку цього року». 

«Ми всі хочемо миру. Але не просто миру, а справедливого й довготривалого. Українська формула миру — це реальний алгоритм забезпечення такого миру, подолання наслідків війни та недопущення нової агресії», — зауважив насамкінець Голова Верховної Ради України, додавши, що Україна цінує й потребує подальшої підтримки у реалізації треків Формули й проведенні інавгураційного Саміту миру на рівні лідерів держав.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43
30 квітня 2024 16:08