У другий день роботи Міжпарламентської ради Україна – НАТО (UNIC) у Брюсселі українські парламентарії провели в штаб-квартирі НАТО ряд важливих робочих зустрічей щодо поглиблення та посилення співпраці.

Зокрема, українська делегація зустрілася з керівницею відділу політики, планування та партнерств директорату стратегій Департаменту оборонних інвестицій Зої Уайт, помічницею Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Марією-Догою Безансено, Офіцером Управління стратегічних комунікацій Штабу Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Девідом Макдонелом, представником відділу кібер та гібридних загроз Кааном Сахіном та спеціальною представницею Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Іреною Фелін.

Як повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, співрозмовники обговорили важливі в порядку денному питання для нашої держави, зокрема, пришвидшення процесу вступу України до Альянсу, оборонну допомогу, оборонно-технічне співробітництво та спільні зусилля щодо стримування подальшої агресії росії.

«Акцентували з нашого боку на необхідності підтримки України, адже це один із основних моментів для безпеки та довготривалого миру у світі. Вдячні за рішучу підтримку НАТО суверенітету та територіальної цілісності нашої держави!», — резюмував результати зустрічей Олександр Корнієнко.

До складу української делегації входять народні депутати України: Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожемʼякін, заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Голова української делегації у ПА НАТО Єгор Чернєв, заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, член Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Петро Порошенко, член Комітету з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький та член Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук. 

 

Довідково. Україна є одним із найбільш ранніх і найближчих партнерів ПА НАТО. Незалежно від активної участі України у діяльності ПА НАТО, Міжпарламентська рада Україна-НАТО забезпечує спеціалізований формат для діалогу між законодавцями держав-членів ПА НАТО (UNIC) та Верховної Ради України.

UNIC створено у 1998 році для забезпечення більшої прозорості виконання Хартії Україна-НАТО та для демонстрації інтересів Парламенту й залучення до співпраці між НАТО та Україною.

Сьогодні це більш широкий формат, у межах якого депутати ПА НАТО та народні депутати України, голови профільних комітетів на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України можуть обговорювати з колегами з делегацій у ПА НАТО та штаб-квартирою НАТО питання, що стосуються взаємного  інтересу України та НАТО.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43