Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко разом із Головою Сенату Парламенту Ірландії Марком Дейлі та Головою Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом відвідав із робочим візитом Київщину, а саме — звільнені від російських нацистів Бучу та Ірпінь.

Олександр Корнієнко насамперед висловив вдячність ірландським колегам за підтримку України та зазначив, що Ірландія допомагає у багатьох напрямах, зокрема, підтримуючи своєю санкційною політикою та гуманітарною складовою.

«Для нас дуже цінно, що попри воєнний нейтралітет Ірландія не залишається осторонь жорстокої війни, розгорнутої російською федерацією на території нашої держави», — наголосив Олександр Корнієнко. До того ж, він зазначив, що нині Україна як ніколи потребує політичної, гуманітарної, економічної та військової підтримки: «І ми відчуваємо її з боку Ірландії».

«Є два красномовних приклади, які свідчать, як саме народ Ірландії допомагає та підтримує нас», — зауважив Перший віцеспікер. По-перше, що є дуже важливо, Ірландія напряму допомагає Україні у тому, щоби Міжнародний кримінальний суд розпочав свою роботу зі збору доказів і документування злочинів, скоєних рф в Україні. По-друге, це стосується мужності ірландських підприємців, які пішли з російського ринку та бізнесу, у такий спосіб значно завдавши удару економіці країни-агресора.

«Ми розуміємо, що зараз триває дискусія щодо шостого пакету санкцій. Зокрема, про те, як європейським країнам не втратити свій економічний зріст і добробут, але перестати «фінансувати танки та ракети», — заявив Перший заступник Голови Парламенту та зауважив, що Ірландія своїм прикладом демонструє, як це зробити.

«Ірландія притримується нейтралітету щодо війни, але не нейтралітету щодо людських життів, саме тому ірландські миротворці завжди приєднуються до місій Організації Об’єднаних Націй», — наголосив Голова Сенату Парламенту Ірландії Марк Дейлі та запевнив, що коли в Україні запанує мир, ірландські миротворці будуть одразу готові доєднатися.

Зі свого боку, Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шон О’Фаріл зауважив, що Ірландія завжди була адвокаткою просування санкцій, яка наполягає на запровадженні шостого пакету санкцій. «Керівництво України поставило перед нами дуже нелегке завдання — адвокатувати Україну в ЄС. Ми завжди буди адвокатами найскорішого приєднання України до Євросоюзу, тому будемо всіляко сприяти швидкій процедурі», — додав він.

«Ми не можемо зробити вас частиною нашої країни, проте можемо допомогти відбудувати вашу. Вважаю, що кожна країна може взяти на себе якусь частину вашої країни — і ми зможемо її відбудувати», — запевнив Шон О’Фаріл.

«Зустрінемося у нашому Європейському Союзі незабаром», — резюмував Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.



 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30