Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу подякував спікерам верхньої та нижньої палати Парламенту Ірландії за те, що вони відгукнулися на запрошення приїхати до Києва, поспілкуватися з парламентаріями України та на власні очі побачити залишки «руского міра».

Він поінформував, що на спільній зустрічі обговорювалися питання санкційної політики, фінансового тиску на рф, отримання Україною статусу кандидата щодо членства у ЄС.

«Дякую Ірландії за незмінну позицію щодо підтримки України в її євроінтеграційних прагненнях. Присутність в Україні спікерів Парламенту Ірландії — це не тільки прояв власної чесноти, власної хоробрості, але й великий вияв солідарності з українським народом», — зазначив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Голова Дойл Ерену Парламенту Ірландії (нижня палата) Шон О’Фаріл відзначив роль Президента України та Голови Верховної Ради України в керівництві державою в цей надзвичайно важливий час. Він додав, що Ірландія з великою повагою ставиться до українців, які шукають прихисток у їхній країні.

«Ми й надалі підтримуватимемо їх… Ми також сподіваємося, що настане такий час, коли вони повернуться до своїх домівок, і почнеться процес розбудови нової України, у якому ми також хочемо взяти активну участь», — наголосив Шон О’Фаріл.

Спікер нижньої палати відзначив, що Ірландія бере активну участь у міжнародних операціях із підтримки миру й налаштована надавати Україні допомогу в межах ЄС.

«Ми також маємо розглядати на рівні ООН та Ради Безпеки ООН шляхи, якими ми можемо прийти до миру, бо ми знаємо, що будь-яка війна закінчується миром», — наголосив він.

Шон О’Фаріл додав, що повністю підтримує практичні пропозиції Руслана Стефанчука. Це стосується й санкцій: введення ембарго на нафту й газ, замороження активів російських афілійованих компаній.

«Також дуже цікава пропозиція, яка нам сподобалася й ми хочемо взяти активну участь, — це те, щоби європейські країни взяли участь у відбудові конкретних географічних регіонів України. Ірландія з ентузіазмом візьметься за цю роботу», — наголосив Шон О’Фаріл.

Голова Сенату Парламенту Ірландії (верхня палата) Марк Дейлі запросив спікера Парламенту України здійснити візит до Ірландії та виступити перед її парламентом.

«Ми щиро підтримуємо заявку України на вступ до ЄС і готові також надавати вам підтримку в діалозі з іншими країнами з цього питання… Ірландія бере активну участь в операціях з підтримки миру по всьому світу в рамках ООН. Ми в цьому аспекті готові надати Україні всебічну підтримку щодо розмінування її територій», — закцентував Марк Дейлі.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України 


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00