Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) (оновлюється)

Відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зауважив, що це буде непростий тиждень, як для Верховної Ради, так і держави.

Він нагадав, що сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

«Те, що відбулося у 1986 році нам має нагадувати, як одне неправильне, невиважене, необдумане рішення може призвести до глобальної катастрофи. І це той історичний урок, який ми з вами повинні пам’ятати», - сказав Дмитро Разумков.

Учасники засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув під час ліквідації аварії.

Голова Верховної Ради поінформував про питання, які будуть розглядатися на сесійних засіданнях на цьому пленарному тижні.

За його словами, на минулому тижні Верховна Рада отримала Висновки Венеційської комісії щодо тих рішень, які були ухвалені Конституційним Судом України та заходів, які були з цим пов’язані. Дмитро Разумков висловив задоволення тим, що позиція Венеційської комісії про багатьом питанням збігається з позицією Верховної Ради України.

Він нагадав, що у п’ятницю був проголосований законопроект щодо встановлення кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації (№4460-д) і подякував усім фракціям за те, що погодились на це компромісне рішення і швидко проголосували за нього. «Ми фактично запобігли тому, щоб хтось у наступному році, посилаючись на те, що немає цієї статті, не декларувався», - сказав очільник Парламенту.

За його словами, у вівторок будуть розглядатися ще два законопроекти напрацьовані Робочою групою Верховної Ради, пов’язані з діяльністю Національного агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) і з врахуванням тих позицій, які були зазначені в рішенні Конституційного суду від 27 жовтня 2020 року.

Голова Верховної Ради відзначив достатньо компромісну позицію усіх фракцій та груп і висловив сподівання що це питання буде розглянуто ефективно.

Також, за його словами, завтра планується розглянути три ключових законопроекти: «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (№4100), «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (№4000) і проект Постанови "Про кошторис Верховної Ради України на 2021 рік" (№4448).

Дмитро Разумков зауважив, що після спілкування з головами фракцій і груп бачить «абсолютний конструктив» і висловив сподівання, що до завтра така позиція не зміниться і всі будуть готові плідно попрацювати над бюджетом.

«Я хотів би вірити, що ми зможемо завтра розглянути всі необхідні законопроекти і їх прийняти для того, щоб створити передумови входження в новий рік з повним фінансовим розумінням, що буде відбуватися 1 січня 2021 року», - сказав голова Парламенту.

Окрім того, на завтра запланований розгляд проекту Закону «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№ 4467)

На четвер запланований розгляд проекту Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» (№3760).

Наприкінці свого виступу Дмитро Разумков поінформував, що, станом на сьогодні, в Апараті Верховної Ради на COVID-19 перехворіло на 211 працівників із них ще хворіють - 55. Серед народних депутатів перехворіли 128 осіб ще хворіють - 21. Він закликав берегти себе і тих, хто оточує.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка зауважила, що, фактично, Парламент працює останній пленарний тиждень до Нового року і має «максимально дати відповіді на ті питання, які хвилюють людей». Вона зупинилася на трьох основних питаннях: чого очікувати від локдауну в січні, масова вакцинація від COVID-19 в Україні, що очікувати від бюджету на 2021 рік.

 
На засіданні виступили очільники депутатських фракцій і груп.

Під час засідання прозвучала пропозиція у січні 2021 року провести пленарні засідання у тиждень з 25 по 29 січня. До цього протягом двох тижнів пропонується працювати у комітетах Верховної Ради.

У п’ятницю, 18 грудня, під час Години запитань до Уряду Верховна Рада заслухає Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

На засіданні виступив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, який поінформував, що головним питанням цього тижня буде підготовка бюджету на наступний рік. Він закликав народних депутатів підтримати даний проект.

Головуючий надав слово для виступів керівникам комітетів.

Дмитро Разумков подякував усім і побажав плідного тижня та прийняття всіх необхідних законів.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
03 травня 2024 07:50
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00