Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Головуючий повідомив, що до Верховної Ради України надійшло подання Генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича.

Головуючий повідомив, що Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради на засіданні 30 жовтня розглянув подання від 11 жовтня 2019 р., підтримані і внесені до Верховної Ради Генеральним прокурором Русланом Рябошапкою 17 жовтня 2019 р., «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича» та «Про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)».

Комітет ухвалив рішення, згідно з яким, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а також про надання згоди на затримання і обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича, ініційовані заступником Генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким 11 жовтня 2019 року, підтримані і внесені до Верховної Ради Генеральним прокурором Русланом Рябошапкою 17 жовтня 2019 р., «є законними, оскільки ініційовані, підтримані і внесені належними суб’єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною 3 статті 80 Конституції України, частини 2 статті 482 Кримінального процесуального кодексу України, частини 2 статті 218 Регламенту Верховної Ради України із зауваженнями, зазначеними у мотивувальній частині висновку щодо достатності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у поданні».

Комітет прийняв рішення направити Голові Верховної Ради висновки Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата Ярослава Дубневича для розгляду Верховною Радою України.

Головуючий надав слово для відповіді на запитання депутатських фракцій Генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Генеральний прокурор звернувся до Верховної Ради з проханням надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, а також надати згоду на затримання і обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) народного депутата України Ярослава Дубневича.

Головуючий надав слово для пояснення народному депутату Ярославу Дубневичу.

Я.Дубневич сказав, що доведе свою невинуватість законним шляхом і сам буде голосувати за зняття з себе недоторканності. Щодо другого і третього подання народний депутат звернувся до колег зі словами, щоб вони визначилися самі.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який за підсумками розгляду питання ухвалив рішення, згідно з яким, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а також про надання згоди на затримання і обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) народного депутата Ярослава Дубневича є «законними, оскільки ініційовані, підтримані і внесені належними суб’єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною 3 статті 80 Конституції України, частини 2 статті 482 Кримінального процесуального кодексу України, частини 2 статті 218 Регламенту Верховної Ради України із зауваженнями, зазначеними у мотивувальній частині висновку щодо достатності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у поданні».

Представники депутатських фракцій і народні депутати взяли участь в обговоренні.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Руслан Рябошапка та народний депутат Ярослав Дубневич.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Парламентарії 332 голосами надали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

241 голосом народні депутати надали згоду на затримання і 229 голосами - подання на обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) народного депутата Ярослава Дубневича.

Підтримали  пропозицію головуючого про внесення змін до порядку роботи. 

Народні депутати розглянули три проекти постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування №№1008-П, 1008-П1, 1008-П2.

Проекти Постанови доповіли народні депутати Іванна Климпуш-Цинцадзе і Артур Герасимов.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проектів Постанови.

За результатами голосування всі три проекти постанови не набрали голосів для їх прийняття і були відхилені.

Парламентарії розглядають два проекти Закону про публічні електронні реєстри №№2110 і 2110-1.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що в Україні з офіційним візитом перебуває делегація Північноатлантичної ради на чолі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Народні депутати оплесками привітали гостей Верховної Ради.

Головуючий надав слово для виступу Генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу.

Єнс Столтенберг, звертаючись до народних депутатів, зазначив, що «цей Парламент має історичну можливість змінити Україну на краще».

Після закінчення виступу Генерального секретаря НАТО головуючий оголосив перерву та запросив керівників депутатських фракцій на зустріч з представниками НАТО.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розгляд проектів Закону про публічні електронні реєстри №№2110 і 2110-1.

Проекти доповіли народний депутат Павло Фролов і голова підкомітету Комітету з питань цифрової трансформації Роман Соха.

За результатами голосування за основу прийнято законопроект №2110 320 голосами «за».

Народні депутати розглядають проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції №2168.

Законопроект доповів Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийнято законопроект за основу і в цілому. 

За результатами голосування законопроект прийнято за основу 292 голосами «за».

Головуючий поставив на голосування пропозицію про продовження вечірнього засідання до 19.00.

232 голосами народні депутати підтримали пропозицію.

Головуючий закрив ранкове засідання.

 * * *


Триває вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Головуючий надав слово для виступів народним депутатам.

Після виступів головуючий запропонував внести зміни до порядку денного.

Народні депутати підтримали пропозицію.

Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Марія Іонова.

Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

Парламентарії розглянули проект Постанови про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №2344.

Проект Постанови доповів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Проектом пропонується звільнити з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Герасим’юк Ольгу Володимирівну, Ільяшенка Олександра Борисовича, Черниша Олега Миколайовича у зв’язку із закінченням п’ятирічного строку повноважень.

Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко пояснив, що після припинення повноважень члени Національної ради продовжують виконувати обов’язки до дня призначення нових членів Національної ради Верховною Радою України.

До тексту була внесена пропозиція щодо того, що ця Постанова набуває чинності з моменту її прийняття.

З урахуванням цієї правки проект Постанови прийнято 313 голосами «за».

Проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки №2312 доповів народний депутат Давид Арахамія.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету. Який рекомендує прийняти проект Постанови за основу та в цілому.

Проект Постанови прийнято за основу та в цілому 339 голосами «за».

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів №1031 доповіла: Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання законопроекту.

За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні і в цілому 259 голосами «за».

Підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу № 2239-1 доповів Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту, врахувавши деякі з тих, на яких наполягали автори.

341 голосом законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" №2283 доповідає голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету з питань бюджету Леся Забуранна.

Представник Комітету повідомила, що Комітет рекомендує проект Закону №2283 прийняти у другому читанні та в цілому як закон.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

З урахуванням підтриманих правок законопроект прийнято в цілому 291 голосом «за».

Головуючий закрив вечірнє засідання.

 


 

 




 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28