Захід, який відбувся 14 січня 2016 року під головуванням Вікторії Сюмар, було присвячено аналізу стану поточного регулювання інформаційної сфери та визначенню пріоритетів на найближчу перспективу.

Зокрема, серед першочергових на період наступної четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання визначено завдання щодо підготовки до реєстрації та розгляду парламентом законопроекту про аудіовізуальні послуги.

Як відомо, упродовж минулого року робота над підготовкою зазначеного проекту відбувалася за підтримки проекту Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі». Метою документа, покликаного здійснити справжню революцію в законодавчому регулюванні медіасфери, є унормування діяльності не лише традиційних, а й так званих нових медіа, що стане ще одним вагомим кроком у наближенні вітчизняного законодавства до європейських стандартів. Важливим, як зазначила під час наради Вікторія Сюмар, є також належне врахування інтересів індустрії та потреб подальшого розвитку ринку медіа в Україні.

Серед іншого на засіданні йшлося про внесок, з урахуванням предмета відання Комітету, у законодавче забезпечення переходу українського телебачення і радіо на мовлення у цифровому форматі, в тому числі – у вирішення питань максимального покриття території України цифровим сигналом, демонополізації ц цій сфері й т.п.

Серед пріоритетних у сфері медіа було названо також завдання належного унормування питань забезпечення прав дітей. Йшлося як про плани щодо здійснення контрольних функцій у зазначеній сфері, так і про удосконалення законодавчого регулювання діяльності медіа, зокрема нових. Було схвалено пропозицію щодо започаткування відповідних кроків спільно з Комітетом з питань інформатизації та зв’язку, залучення до цього процесу фахівців Інтернет Асоціації України.

За підсумками засідання буде також ініційовано підготовку законодавчих новел щодо унормування теле- та радіомовлення громад, надання телерадіоорганізаціями універсальної програмної послуги, вивчення питань моніторингу та забезпечення надійного мовлення українських медіа на окупованій території Сходу України.

Поряд з цим, серед пріоритетів Комітету, як і під час попередніх сесій, залишатимуться питання законодавчого забезпечення кроків з роздержавлення друкованих засобів масової інформації, діяльності Суспільного телебачення і радіо, забезпечення прозорості медіа власності, імплементація, відповідно до міжнародних зобов’язань та поточних викликів, Закону України «Про доступ до публічної інформації, захист професійних прав журналістів, співпраця на всіх цих напрямках із громадськими організаціями у сфері медіа та широкою громадськістю.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50
14 травня 2024 17:43