Аграрії деокупованої частини Херсонської області зараз відчувають особливу потребу в підтримці. Російські загарбники викрали найкращу сільськогосподарську техніку, а значну частину угідь замінували. Крім того, після підриву Каховської ГЕС частина полів була затоплена. Ворог здійснює постійні обстріли й завдає авіаударів, зокрема й по агрооб’єктах. Проте навіть у таких умовах наші фермери намагаються працювати, і на допомогу їм приходять західні партнери України. 

Так, наприклад, Фонд Говарда Г. Баффета доправив в Україну десять комбайнів і п’ять тракторів бренду John Deere, які будуть передані виключно для використання херсонськими аграріями для збору врожаю та в наступній посівній кампанії.


За словами народного депутата, члена парламентського Комітету з питань з питань аграрної та земельної політики Дмитра Соломчука, така підтримка зараз, коли в Україні вже почалися жнива, вкрай важлива.


«Фермери є одними з найстійкіших та найвідважніших українців під час війни. Завдяки постійній допомозі таких партнерів, як Фонд Говарда Г. Баффета, малий і середній український фермер продовжує годувати нашу країну й світ під час російської агресії, та продовжуватиме це робити тоді, коли перемога України принесе мир усім нам», - сказав політик.


Наразі в Херсонській області підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій продовжують розмінування, зокрема й спеціальними машинами-тральщиками, переданими західними партнерами. Ведеться робота над тим, щоб збільшити кількість таких машин і якомога швидше очистити землю від вибухонебезпечних предметів, зробити її придатною для використання. 




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Депутатські групи з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами”

29 січня 2024 14:40
03 липня 2023 20:06
11 березня 2023 15:36
23 лютого 2023 18:26
17 січня 2023 16:38
08 грудня 2022 23:31
18 листопада 2022 19:20