Відбулося спільне засідання парламентської групи дружби з Республікою Польща з польсько-українською групою Сенату та Сейму Польщі. Парламентарі обговорили нагальні питання щодо статусу українців у Польщі, співпраці в економіці, господарстві, освіті та медицині.

Засідання відкрив співголова групи дружби з Республікою Польща та народний депутат України, член фракції “Слуга народу” Артем Ковальов. Він подякував польський стороні для підтримку України у цей непростий час і наголосив на важливості розвитку українсько-польських відносин.

Співголова групи дружби з Республікою Польща, народний депутат України від “Європейської солідарності” Микола Княжицький: “Для мене дуже важливо, що на засіданні є представники різних політичних сил. Адже незалежно від наших політичних поглядів, усі ми вважаємо, що Польща є нашим стратегічним партнером. Ми дякуємо полякам за допомогу та терпіння, які вони виявляють до України. Важливо, щоб наша і всебічна співпраця продовжувалася. І щоб незалежно від усіх політичних змін і пертурбацій - і у нас, і в Польщі - наше партнерство завжди було сталим”.

Степан Кубів, народний депутат України, член фракції “Європейська солідарність” та член парламентської групи дружби з Польщею: “В умовах війни як ніколи потрібні такі зустрічі, і вони будуть продовжені. Я хочу подякувати польській владі і польському народу за системну підтримку. Ми також дуже цінуємо Польщу як донора, який займається підтримкою стабілізації української економіки під час війни. Ми підтримуємо діалог між Україною і Польщею на рівні парламенту та сейму.”, - сказав народний депутат.

Польські колеги українських парламентарів також висловили зацікавлення розвитком такого майданчика для ухвалення спільних рішень та назвали Україну надійним і важливим партнером. Зокрема, наголосили на важливості розвитку інфраструктурних питань, експорту українського зерна через польські порти тощо.

Депутати вирішили регулярно проводити спільні зустрічі для ефективного вирішення нагальних питань польсько-українських відносин.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Депутатські групи з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами”

29 січня 2024 14:40
03 липня 2023 20:06
11 березня 2023 15:36
23 лютого 2023 18:26
17 січня 2023 16:38
08 грудня 2022 23:31
18 листопада 2022 19:20