30 листопада відбулося третє пленарне засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС.

Головувала на засіданні Віце-президент ПА, керівник Постійної делегації Верховної Ради України Людмила Денісова.

Учасники засідання заслухали доповідь «Соціальний захист і пільги для молодих сімей і державах-членах ЧЕС», яку зробив член Комітету Золтан Пек (Сербія).

Доповідач, зокрема, наголосив, що соціальний захист сімей відіграє велику роль у соціальних питаннях, у зниженні рівня бідності і підтримує ріст. На даль, лише 27% населення Землі має доступ до загальної системи соціального захисту, а 73% - лише частково.

За словами доповідача, політика соціального захисту не досить адресується з потребами молодих сімей і дітей. Не всі країни вдаються до необхідних заходів для, наприклад зниження дитячої смертності. Також для мільйонів дітей недоступним є здобуття освіти. Освітні програми в основному не доходять до найбідніших сімей та їхніх дітей.

Починаючи із заснування організації ЧЕС вона поставила однією з своїх цілей досягнення процвітання, стабільності та миру в регіоні.

Економічний розвиток в регіоні ЧЕС спрямований на те, щоб люди могли поділяти таку лінію.

Відбулася дискусія, у якій взяли участь представники делегацій.

Під час дискусії виступив члени Постійної делегації Верховної Ради України Денис Силантьєв. Він поінформував про результати дослідження на замовлення ООН. Згідно з дослідженням, молодь України вважає, що пріоритетними напрямками державної молодіжної політики мають бути сприяння зайнятості і самозайнятості молоді. За його словами, сьогодні є великий дисбаланс між попитом і реалізацією цього попиту з боку держави.

Пріоритетним напрямками, за словами Д.Силантьєва, також мають бути сприяння державою молоді у забезпеченні житлом, підтримка талановитої молоді, популяризація серед молоді здорового способу життя, підтримка молоді, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

«Найгіршим у цьому є те, що 50% молоді взагалі не чула, що ведеться якась діяльність у підтримці та вирішенні проблем молоді. Сьогодні є державні програми, є ініціативи, але ведеться слабка інформаційна політика і тому багато молоді не чула про ці програми і не знають та не мають доступу до цих програм», - зазначив Д.Силантьєв.

За результатами обговорення члени Генеральної асамблеї ухвалили Резолюцію «Соціальний захист і пільги для молодих сімей і державах-членах ЧЕС».

Під час засідання члени ПАЧЕС затвердили бюджет Асамблеї на 2018 фінансовий рік та призначено бюджетно-аудиторську Комісію.

Із заключним словом виступив Президент ПАЧЕС, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Він зазначив, що Україна завершує своє головування в ПАЧЕС, яке було спрямоване на розвиток економічного співробітництва між країнами-членами Організації, незважаючи на очевидну безпекову кризу в регіоні.

«Для нас було великою честю очолювати ПАЧЕС, Організацію, яка неухильно демонструє свою ефективність в якості міжпарламентського політичного інструменту для налагодження повноцінного діалогу на регіональному рівні», - наголосив А.Парубій.

Голова ПАЧЕС передав головування на наступних шість місяців спікеру Парламенту Албанії.

А.Парубій закрив 50-е засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС.

Наступне 51-е засідання Генеральної асамблеї відбудеться 20-21 червня 2018 р. у м. Тирані (Албанія).

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“50 Генасамблея ПАЧЕС”

30 листопада 2017 11:56
30 листопада 2017 11:49
30 листопада 2017 11:44
29 листопада 2017 17:13
29 листопада 2017 16:46
29 листопада 2017 15:44
29 листопада 2017 13:39
29 листопада 2017 10:38
27 листопада 2017 12:00