Під час зустрічі сторони порушили ряд важливих питань, зокрема, щодо безпекової ситуації, санкцій проти держави-агресора, імплементації Формули миру Президента України, гарантій безпеки для України, а також шляху України до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору. 

Насамперед Голова Верховної Ради України акцентував на злочинах та варварських діях країни-агресора, зосередивши водночас увагу присутніх на пріоритетах України — це боєприпаси й снаряди, зміцнення артилерійських можливостей Збройних Сил України. Також сторони обговорили укладення довгострокових контрактів між урядами країн-союзників і підприємствами оборонно-промислового комплексу для оборонного виробництва. 

«Швидкість постачання зброї залишається критично важливою», — наголосив Руслан Стефанчук.

«Важливо посилити тиск на металургійний, фінансовий й енергетичний сектори, важливо уникнути винятків для російської сировини», — зауважив Спікер Парламенту України, акцентувавши, що посилення ембарго на російські нафту й газ, а також санкцій щодо компаній третіх країн, які купують російську сировину, можуть позбавити кремль засобів для ведення війни.​

«Формула миру Президента України Володимира Зеленського — це формула всеосяжного підходу до логіки, як Україна бачить завершення цієї війни. Десять конкретних пунктів, які є справедливими та які про те, що цей мир буде не просто миром, а миром справедливим і тривалим», — зазначив Руслан Стефанчук. 

Окрім того, у питанні надання гарантій безпеки для України він заявив, що це важливо для здатності України захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. Зокрема, такі договори вже підписані зі Сполученим Королівством, Францією та Німеччиною. 

«За цю війну має заплатити путін і росія. Наше завдання як парламентаріїв — знайти законодавчий механізм, за яким росія заплатить за цю війну», — зауважив Голова Верховної Ради України. 

«Основне, що нас об’єднує, — це питання цивілізаційного вибору. Це війна за право обирати, яким життям жити. І що ніхто інший не може вказувати, як нам рухатися своїми країнами. І ніхто інший не може впливати на це право на вибір», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України, додавши, що це є основою демократії.