Сторони обговорили питання продовольчої безпеки та реалізацію Формули миру Президента України.  

Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність Кенії за рішучу позицію у Генеральній Асамблеї ООН та підтримку резолюцій щодо України й засудження війни російської федерації проти України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук акцентував, що впродовж останніх місяців росія навмисно знищує цивільну агропромислову й портову інфраструктуру, залучену до морського та річкового експорту українського зерна та іншої продовольчої продукції.

Голова Верховної Ради України закликав Кенію, як одного з реципієнтів у межах програми «Зерно з України», приєднатися до міжнародних зусиль задля глобальної продовольчої безпеки та безперебійного експорту продовольства з України.

«Важливою є підтримка якомога більшою кількістю країн реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського», — зауважив Спікер Парламенту України. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України звернувся до Національної Асамблеї Парламенту Республіки Кенія приєднатися до країн, які визнали Голодомор 1932–1933 років в Україні геноцидом Українського народу, ухваливши відповідну резолюцію. 

«Цього року ми вшановуємо 90-ту річницю однієї з найбільших трагедій людства, коли мільйони невинних українців були навмисно заморені голодом радянським режимом», — наголосив Руслан Стефанчук, зазначивши, що нині вже 29 країн світу та Європарламент вже визнали Голодомор геноцидом українського народу.