Сторони обговорили виконання Україною семи рекомендацій Європейської комісії. 

Насамперед Спікер Парламенту України подякував за чіткі орієнтири з боку Єврокомісії, які допомагають Україні визначити систему координат на шляху до вступу у Європейський Союз. 

«Верховна Рада України проводить максимально комплексну та ґрунтовну роботу для позитивної оцінки Єврокомісії», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Окрім того, він проінформував, що Парламент України прийняв усі законодавчі зміни, що стосуються призначення суддів Конституційного Суду України, а також Закон про відновлення електронного декларування. 

Руслан Стефанчук акцентував, що з урахуванням цьогорічних рекомендацій Венеційської комісії, прийнято Закон про внесення змін до Закону України про національні меншини. Також прийнято Закони про удосконалення діяльності Антимонопольного комітету України та щодо фінансування й контролю за діяльністю політичних партій.

Водночас у першому читанні народні депутати України прийняли законопроект, що стосується відновлення ризик-орієнтованого підходу до публічних діячів (РЕРів), а профільний Комітет опрацьовує законопроект, що стосується посилення самостійності та організаційної незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). 

«Україна розраховує, що прогрес України буде визнано та до кінця цього року ми розпочнемо переговори про вступ», — зауважив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.