Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко привітав візит Прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен до України, а також її виступ у Парламенті України.

«Торік пані Прем’єр-міністр виступала онлайн перед народними депутатами України — це була сильна промова, особливо, коли вона зауважила, що ми боремося не лише за свою країну, але й за вільні нації в усьому світі. І сьогодні вона тут із нами», — наголосив Перший віцеспікер.

Він висловив вдячність за лідерство та непохитну підтримку України, зокрема, у військовій, фінансовій і гуманітарній сферах. Також Олександр Корнієнко окремо подякував за історичне рішення щодо передачі Україні винищувачів F-16: «Це потужний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави». «Ваші цілеспрямовані зусилля щодо постачання Україні важкого озброєння є вкрай важливими для нас. Саме така допомога дає змогу не лише зберігати життя наших людей, а й наближає нас до перемоги. Саме ваша особиста сміливість забезпечує лідерство Данії в авіаційній коаліції», — зазначив Олександр Корнієнко.

«Цінуємо кожен крок, які наші друзі роблять разом з українським народом на шляху до перемоги! «Ваша боротьба — це наша боротьба». Приємно й дуже важливо, що світ стоїть разом із нами на боці правди та справедливості», — акцентував Перший віцеспікер.

Водночас він висловив вдячність за бажання Данії взяти на себе відновлення та відбудову Миколаєва, а також висловив сподівання на сприяння Данії на шляху України до набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору.

«Завдяки єдності українського народу, самовідданості наших воїнів, підтримці держав-партнерів ми звільнимо всю українську землю від рашистських загарбників», — наголосив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.