У Верховній Раді України відбувся дводенний практикум для посадових осіб місцевого самоврядування – фахівців з питань охорони здоров’я. 14-15 квітня програму ознайомлення з законотворчим процесом опанували заступники міських голів, керівники виконавчих органів міських рад, медичних закладів, представники об’єднаних територіальних громад.

Захід відкрили заступник керівника Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України В.М.Рудковська та перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України О.В.Слобожан.

Рудковська В.М. окреслила основні завдання Парламентського офісу місцевого самоврядування, створеного  за розпорядженням Голови Верховної Ради України, щодо підтримки реформи децентралізації, і одним з таких напрямів роботи офісу є організація практикумів для посадових осіб місцевого самоврядування.

Слобожан О.В. виразив надію, що учасники ознайомляться з таїнством законотворення і алгоритмом написання та проходження законодавчих актів у парламенті, а також зможуть впливати на процес законотворення.

Основні стадії законодавчого процесу, правила оформлення проектів законів та вимоги законодавчої техніки, особливості експертизи законопроектів, основи нормотворчості місцевого самоврядування – ці та інші важливі питання учасники практикуму обговорили з працівниками Головних юридичного та науково-експертного управлінь Апарату Верховної Ради України, Інституту законодавства парламенту.

Круглий стіл за участю працівників секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, департаментів охорони здоров’я, фінансів Київської міської державної адміністрації, Асоціації міст України був присвячений  питанням нормативно-правового забезпечення сфери охорони здоров’я.

Відбувся обмін досвідом між представниками органів місцевого самоврядування, що є важливою і корисною складовою цього заходу.

Для учасників заходу проведено екскурсію сесійним будинком Верховної Ради України.

15 квітня учасники програми ознайомилися з роботою Київської міської клінічної лікарні № 12.