Народні депутати, що входять до міжпарламентської групи дружби Україна-Італія, відвідають парламент Італії задля налагодження зв’язків з італійськими колегами.

Про це повідомив співголова групи дружби Сергій Алєксєєв під час засідання групи дружби за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Італійської республіки в Україні Фабріціо Романо. Як зазначив парламентарій, організація цього візиту стала можливою завдяки безпосередньому сприянню Фабріціо Романо.

 

“Я впевнений, що наш візит ще більше зміцнить відносини між країнами. Під час нього заплановано обговорення співпраці у трьох напрямах: політичному, економічну та культурному. В культурній сфері  вже багато зроблено за останній рік. В політичній теж є зрушення”, - сказав він.


Як зазначив Сергій Алєксєєв, програма візиту тільки формується, тож усі члени міжпарламентської групи можуть до 30 квітня долучитися до її наповнення, аби мати змогу обговорити з італійськими колегами цікаві для них напрямки співпраці та взаємодії. 

В  ході обговорення можливих тем Оксана Корчинська запропонувала під час візиту приділити увагу питанню охорони здоров’я та реформі цієї галузі, оскільки цей напрям роботи для України стоїть одним із перших на порядку денному.  Інший член групи Денис Силантьєв висловив зацікавленість у більш ґрунтовному вивченні теми розвитку спорту Італії та участі у програмах популяризації здорового способу життя приватного сектора. Як зазначила під час обговорення Ніна Южаніна, важливим для України буде і досвід Італії з розвитку малого та середнього бізнесу, що є фундаментом всієї економіки країни.

Своєю чергою,   Фабріціо Романо відзначив суттєву активізацію відносин між Італією та Україною на найвищому рівні за останній час. “Запланований візит вашої групи до Італії буде важливим доповненням до тих візитів на найвищому рівні, що вже відбулися. Я можу сказати, що за 2015 рік і початок 2016 року зустрічей відбулося більше, ніж за 25 років дипломатичних стосунків між Італією та Україною“, - сказав він.


Фабріціо Романо наголосив, що підтримка, яку надає Італія Україні, є повною та беззаперечною. Зокрема, за його словами, Італія завжди сприяла лібералізації візового режиму, підтримувала необхідність застосування санкцій до Російської Федерації після окупації Криму, які  були схвалені саме на момент головування Італії в ЄС.

“Стосовно  справи Надії Савченко: Італія була першою країною, яка підтримала демарш у рамках Європейської комісії в Москві з метою звільнення Савченко. З моєї точки зору, ми маємо картину прекрасної співпраці, у тому числі, й  завдяки міжпарламентській дипломатії, яка є важливою частиною міждержавної співпраці’" - наголосив Надзвичайних і Повноважний Посол.