Т И М Ч А С О В І    П Р А В И Л А
ПЕРЕБУВАННЯ У БУДИНКУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ОСІБ, ДОПУЩЕНИХ НА ВІДКРИТІ ПЛЕНАРНІ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

10 грудня 2014, 10:45

 

1.  Гостьова перепустка для відвідування відкритого пленарного засідання Верховної Ради України (далі – гостьова перепустка) видається на час проведення відповідно ранкового або вечірнього пленарного засідання Верховної Ради України.

2.  Особа, яка отримала підтвердження щодо відвідування відкритого пленарного засідання Верховної Ради України (далі – Відвідувач), повинна:

завчасно, але не пізніш як за 30 хвилин до початку пленарного засідання, прибути до Бюро перепусток (вул. Шовковична, 2) і після пред’явлення документа, що посвідчує особу, отримати гостьову перепустку та ідентифікаційну картку (бейдж);

до початку пленарного засідання пройти до будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 (під’їзд № 1) та пред’явити працівнику Комендатури охорони будинків Верховної Ради України (далі – Комендатура) гостьову перепустку разом із документом, що посвідчує особу;

пройти відповідну перевірку на посту Комендатури, залишивши в гардеробі верхній одяг (у холодну пору року) та речі, які заборонено проносити до залу засідань Верховної Ради України, після чого прикріпити на одяг ідентифікаційну картку (бейдж).

Відвідувачі допускаються у будинок Верховної Ради України до початку відповідного пленарного засідання.

3. Не допускаються у будинок Верховної Ради України особи, які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, у вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль.

4. Відвідувачам заборонено проносити у будинок Верховної Ради України зброю, боєприпаси, вибухові речовини та пристрої, отруйні, радіаційні чи легкозаймисті речовини, спеціальні засоби та інші небезпечні для життя і здоров’я предмети (колючі, ріжучі тощо), речовини, що можуть бути використані для вчинення протиправних дій, або речі, що викликають обґрунтовану підозру.

До залу засідань Верховної Ради України заборонено проносити плакати, гучномовці, парасольки, фото-, відео- та звукозаписувальну апаратуру, друковану продукцію, напої у будь-якій тарі, продукти харчування. Відвідувачі користуються кулером з водою у кулуарах третього поверху.

5.  Відвідувачі можуть перебувати (пересуватися) у будинку Верховної Ради України лише у місцях, відведених для відвідування.

6.  Під час перебування у Верховній Раді України Відвідувач повинен дотримуватися правил щодо організації роботи Верховної Ради України, йому заборонено голосно розмовляти, вигукувати, розмовляти по мобільному телефону, використовувати будь-яку символіку, поширювати агітаційні матеріали, вчиняти дії, пов’язані з особистим ставленням до ситуації в залі засідань Верховної Ради України, чи вчиняти будь-які інші дії, не сумісні з метою відвідування Верховної Ради України – ознайомлення з роботою парламенту.

7.  Відвідувач зобов’язаний належним чином зберігати гостьову перепустку та ідентифікаційну картку (бейдж) до закінчення пленарного засідання Верховної Ради України, на яке він допущений. У разі втрати чи істотного пошкодження гостьової перепустки, відсутності ідентифікаційної картки (бейджа) Відвідувач має негайно повідомити про це працівника Комендатури.

8.  Відвідувач розміщується у секторі для відвідувачів (на балконі в залі засідань Верховної Ради України) на місці, зазначеному в гостьовій перепустці.

9.  Відвідувач зобов’язаний залишити будинок Верховної Ради України одразу після завершення відповідно ранкового або вечірнього пленарного засідання Верховної Ради України, для відвідування якого йому видана гостьова перепустка.

10.  При виході з будинку Верховної Ради України Відвідувач має право залишити собі гостьову перепустку, а ідентифікаційну картку (бейдж) зобов’язаний повернути працівнику Комендатури.

11.  Особа може бути позбавлена доступу до відкритих пленарних засідань Верховної Ради України або примусово видалена з будинку Верховної Ради України у випадках, передбачених законодавством.