Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти у першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо боротьби з ядерним тероризмом у зв'язку з ратифікацією Міжнародної конвенції про боротьбу з актами ядерного тероризму

13 лютого 2007, 09:05

Метою прийняття законопроекту реєстр. (реєстр. №2695) є виконання вимог статті 2 зазначеного Закону України щодо набрання чинності окремими положеннями Міжнародної конвенції з одночасним приведенням у відповідність до них деяких норм національного законодавства Кримінального кодексу України стосовно боротьби з ядерним тероризмом.

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни до норм Кримінального кодексу України про кримінальну відповідальність за контрабанду (частина 1 статті 201), незаконне поводження з радіоактивними матеріалами (частина 1 статті 265) та порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення (частини 1 статті 414).

На думку народних депутатів, прийняття законопроекту дасть змогу підвищити ефективність зусиль правоохоронних, інших державних органів з виявлення, попередження та припинення актів ядерного тероризму, свідчитиме про підтримку Україною заходів, що вживаються міжнародною спільнотою для боротьби з цими злочинами, сприятиме гармонізації національного законодавства у сфері боротьби з ядерним тероризмом з вимогами міжнародних стандартів.