По завершенні пленарного засідання Верховної Ради України у четвер відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами депутатських фракцій і груп

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
31 липня 2014, 15:54

 

По завершенні пленарного засідання Верховної Ради України у четвер відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з головами депутатських фракцій і груп.

За інформацією Голови Верховної Ради України О.Турчинова, під час наради йшлося про проведення дострокових парламентських виборів у 2014 році. З огляду на прийняття Парламентом закону про внесення змін до Державного бюджету на поточний рік, суттєве скорочення бюджетних видатків учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності здешевлення виборчих процедур і зменшення у зв’язку з цим терміну проведення виборчої кампанії з 60 до 45 днів.

Було досягнуто домовленості щодо підготовки узгодженого проекту змін до виборчого закону. Домовилися також про проведення консультацій з приводу запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими виборчими списками, відновлення виборчих блоків як суб’єктів виборчого процесу та щодо інших виборчих процедур.