Голова Комітету у закордонних справах В.Шибко зустрівся з делегацією для відбору українських учасників Міжнародної парламентської практики в 2007 році на чолі з депутатом Німецького Бундестагу, членом Ради старійшин паном Берндом Шееленом

14 листопада 2006, 16:58

Німецька сторона інформувала Голову Комітету про Програму Німецького Бундестагу "Міжнародна Парламентська практика", критерії відбору кандидатів на отримання стипендії, порядок проходження стажування та перспективи використання студентами набутих знань. Метою Програми, за словами пана Шеелена, є підвищення інтересу молодих людей до демократії та суспільства, заохочення їх до законотворчої діяльності. Програма існує вже 15 років, до неї залучено більше 20 країн, в тому числі і Україна.

Програма діє під патронатом Президента Бундестагу і, на думку німецької сторони, було б корисним вивести її на такий же високий рівень  в нашій країні. Українській стороні було запропоновано розширити Програму шляхом обміну стипендіатами і прийняти на стажування німецьких студентів.

Голова Комітету підтримав пропозиції німецької сторони і висловив сподівання, що в майбутньому Програма стане саме Програмою взаємообміну. Комітет Верховної Ради України у закордонних справах готовий залучитись до здійснення відбору майбутніх студентів шляхом проведення додаткової співбесіди з кандидатами.

Під час зустрічі були обговорені питання подальшого розвитку України, перспективи її вступу до СОТ, необхідність врахування позитивного досвіду інших країн, зокрема ФРН, в процесах досягнення консенсусу між різними політичними силами.