Голова Верховної Ради України Володимир Рибак привітав працівників архівних установ України з професійним святом

Прес-служба
24 грудня 2013, 09:00

 


Працівникам архівних установ України

 

 

Шановні друзі!

 

Щиросердно вітаю всіх вас з нагоди вашого професійного свята. Безперечно, воно виходить за рамки лише спільноти архівістів, бо майже кожен громадянин України час від часу звертається до архівів з тими чи іншими запитами. Отже, ваша праця є дійсно суспільно актуальною. Ви добросовісно виконуєте надзвичайно почесну і відповідальну місію – зберігати наш безцінний національний скарб: акумульовані у різних джерелах відомості з минувшини нашої Вітчизни, державотворчі, наукові, інженерні, мистецькі здобутки багатьох поколінь. Хвала вам за це!

У незалежній Україні архівні установи у своїй роботі вийшли на якісно новий рівень – відкритості, толерантності, об'єктивності, гармонізації зі світовим соціогуманітарним простором. Архіви як важливі соціальні інститути упевнено крокують у ногу з вимогами динамічної дійсності, оперативно реагуючи на виклики сучасності.

Упевнений, що вітчизняні архівісти й надалі примножуватимуть найкращі традиції попередніх поколінь з формування, зберігання і багатоаспектного використання архівних документів, збагачення Національного архівного фонду.

Бажаю вам щастя, здоров’я, оптимізму та подальших звершень у вашій важливій і такій необхідній всім нам роботі.

 

 

Володимир РИБАК