Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про фізичну культуру і спорт"

10 жовтня 2006, 13:42

Народні депутати наголошували, що " існує низка проблем в цій сфері. Зокрема, з кожним роком іде закриття чи перепрофілювання фізкультурно-оздоровчих закладів. І одним із засобів врятування цих установ є дотримання норм чинного законодавства та попередніх бюджетів".

На думку членів Комітету, сьогодні необхідно встановити правові засади щодо збереження інфраструктури фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи за місцем навчання, роботи, проживання та відпочинку населення.

Законопроектом (реєстр. №2181) пропонується законодавчо заборонити закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів, а центральному органу виконавчої влади з фізичної культури і спорту забезпечити всі необхідні заходи для недопущення скорочення мережі таких закладів.