Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення процедур відновлення платоспроможності боржника)

24 жовтня 2006, 09:54

Законопроектом (реєстр. №1265) передбачається подальше вдосконалення порядку відновлення платоспроможності боржника та продажу його майна у разі банкрутства, а також встановлюються особливості застосування цих процедур до містоутворюючих та особливо небезпечних підприємств, а також державних підприємств і підприємств, у статутних фондах яких частка державної власності перевищує 25 відсотків.

Зокрема, пропонується ввести нову схему призначення та звільнення арбітражних керуючих, а також особливий підхід щодо здійснення контролю за їх діяльністю, що в свою чергу унеможливить, зазначалося на засіданні Комітету, заподіяння шкоди підприємствам з особливим статусом.

Розширено також можливості для учасників провадження у справі про банкрутство підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та особливо небезпечних підприємств в реалізації заходів щодо запобігання банкрутству.

Пропонується підвищити відповідальність органів влади за результати діяльності підприємств щодо яких уводяться особливі норми, тарифи, інші зобов'язання, які мають наслідком сталу неплатоспроможність відповідних підприємств.