Комітет з питань правової політики підтримує проект закону про внесення змін до статті 82 Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"

25 жовтня 2006, 12:20

Законопроектом (реєстр. № 1030) пропонується викласти у новій редакції статтю 82 Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", відповідно до якої всі місцеві вибори (а не тільки чергові, позачергові та перші, як закріплено діючими нормами закону) повинні фінансуватися за рахунок коштів, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України до відповідного місцевого бюджету.

Підтримуючи в цілому необхідність прийняття проекту, Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що він потребує певного доопрацювання.

Так, метою проекту є вирішення питань щодо державного фінансування повторних виборів у ряді населених пунктів. Законом "Про Державний бюджет на 2006 рік" передбачено кошти, які виділяються у вигляді субвенцій з Державного бюджету на проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, однак ці кошти вже розподілені по областях, затверджені кошториси, на підставі яких можуть здійснюватися відповідні видатки. Тому необхідно визначити порядок реалізації положень законопроекту. Крім того, оскільки реалізація його положень впливає на видаткову частину державного бюджету, законопроект згідно частини 3 статті 86 Регламенту Верховної Ради України потребує фінансово-економічного обґрунтування.