Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 33 Закону "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо охорони трудових прав)

23 жовтня 2006, 10:22

Законопроектом (реєстр. №2077) пропонується внести доповнення про те, що час, який колишній депутат тимчасово не працював у зв'язку з неможливістю надати йому попередню або рівноцінну роботу - зараховується до загального і безперервного стажу роботи за спеціальністю, але не більше одного року.

Учасники засідання підкреслювали, що "відповідно до чинного законодавства депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення строку повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності - інша рівноцінна робота. У разі неможливості надання відповідної роботи на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради зберігається середня заробітна плата, але не більше шести місяців".

Однак, зазначалося на засіданні, на практиці їх працевлаштування, у багатьох випадках, майже не можливо.

На думку народних депутатів, це пов´язано з не врегульованістю у чинному законодавстві питання зарахування до безперервного стажу часу, який витратив на пошук роботи депутат місцевої ради попереднього скликання.