Народні депутати пропонують встановити тимчасову заборону на підвищення тарифів на електроенергію, цін на газ та житлово-комунальні послуги

31 липня 2006, 18:00

Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендував Верховній Раді прийняти проект постанови "Про тимчасову заборону підвищення тарифів на електроенергію, цін на газ, житлово-комунальні послуги, послуги пасажирського транспорту та зв'язку для населення" (реєстр. №1093-2) за основу і в цілому.

У своїх виступах Члени Комітету підкреслювали, що Кабінет Міністрів ігнорує постійні намагання законодавчого органу захистити громадян від непосильного росту цін і тарифів. "Незважаючи на прийняті парламентом Постанови "Про встановлення мораторію на відпускні ціни на природний газ для населення та підприємств житлово-комунального підприємства", та "Про недопущення підвищення тарифів на електроенергію та цін на газ для населення", Уряд нещодавно підвищив ціни з оплати на комунальні послуги вдвічі, не здійснивши заходів соціального захисту малозабезпечених і незахищених верств населення", - наголошували народні депутати.

Учасники засідання висловилися за встановлення тимчасової заборони на підвищення в 2006 - 2007 роках тарифів на електроенергію, цін на газ, житлово-комунальні послуги, послуги пасажирського транспорту та зв´язку для населення без розробки та впровадження компенсаційних механізмів.

На засіданні також розглянуто план роботи Комітету та пропозиції до порядку денного другої сесії Верховної Ради України п'ятого скликання.