Комітет з питань промислової політики і підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про металобрухт" (щодо спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств, а також їх приймальних пунктів)

17 січня 2006, 15:39

Основним завданням проекту є упорядкування вимог до спеціалізованих або спеціалізованих металургійних переробних підприємств, а також  їх приймальних пунктів, які здійснюють операції з металобрухтом та проведення готівкових розрахунків під час здійснення заготівлі  металобрухту.

Зокрема, з метою врегулювання проведення розрахунків під час здійснення  заготівлі брухту чорних металів, пропонується введення розрахункових операцій готівкою через каси підприємств відповідно до Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Діюча на сьогодні схема розрахунків через банки, яка була застосована починаючи з 2001 року, вважають члени Комітету. надто ускладнює взаєморозрахунки між суб’єктами підприємництва, що в значній мирі унеможливлює прозорість їх діяльності.