Комітетом з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку рекомендує парламенту відхилити проект закону про справляння плати з іноземних перевізників за проїзд транспортних засобів державними автомобільними шляхами України, внесений народним депутатом Хмарою С.

26 жовтня 2005, 09:37

Автор законопроекту пропонує запровадити новий податок, як плату з іноземних перевізників за проїзд державними автомобільними дорогами України.

Комітет звернув увагу, що справляння плати за проїзд державними автомобільними дорогами України вже передбачено Законом України "Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України". Наслідком такого значного підвищення плати за проїзд може бути зміна перевізниками маршрутів в обхід нашої держави та втрати доходів до бюджету.

Комітет врахував також висновки Головного науково-експертного Комітету та Міністерства транспорту і зв'язку України, які вважають, що зазначений законопроект не відповідає вимогам міжнародних договорів, чинного законодавства, реальним умовам життя та розвитку транспортної системи.