Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України "Про поховання та похоронну справу" (щодо безоплатного поховання інвалідів війни)

22 грудня 2005, 16:13

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 14 Закону України "Про поховання та похоронну справу", які законодавчо закріплюють норму щодо безоплатного поховання інвалідів війни за рахунок коштів місцевих бюджетів. При цьому запропонована норма спрямована на усунення зайвої процедури, пов'язаної з необхідністю звернень інвалідів війни або їх родичів до військкоматів за довідками учасників бойових дій.

За висновками Міністерства будівництва, архітектури житлово-комунального господарства України і Міністерства економіки, його реалізація не потребує додаткових фінансових та інших матеріальних витрат, оскільки передбачає перш за все зміну процедури отримання пільги для інвалідів війни.

Враховуючи вищевикладене, а також зважаючи на підтримку законопроекту Комітетом у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, Комітетом з питань соціальної політики і праці, Комітет вважає, що він може бути прийнятий у першому читанні.