Комітет з питань науки і освіти розглянув проект закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про економічне, промислове та науково-технічне співробітництво

26 жовтня 2005, 14:43

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про економічне, промислове та науково-технічне співробітництво була підписана 5 жовтня 2004 року у м. Рига.

Статтею 2 Угоди визначено галузі, в яких передбачено співробітництво міх Українською стороною та Латвійською Республікою. Це, практично, всі галузі економіки, включаючи охорону здоров'я, освіту та навчання.

Члени Комітету зауважили, що у цьому розділі конкретно не говориться про співробітництво на договірній основі в сфері науки і науково-технічної діяльності.

Статтею 3 визначено, що для виконання завдань співробітництва створюється Міжурядова Комісія, яка буде готувати більш конкретні пропозиції і програми співробітництва, у тому числі як то визначено статтею 5 щодо "обговорення програм економічного, промислового та науково-технічного співробітництва в галузях, що представляють взаємний інтерес".

Комітет зазначив, що ратифікація Угоди буде сприяти розвитку зв'язків між Україною та Латвійською Республікою.