Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення" (щодо недержавних пенсійних фондів), поданий народним депутатом К.Ляпіною

28 жовтня 2005, 09:32

Законопроектом пропонується внести такі зміни до Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", які дозволяються практично в повному обсязі продовжувати діяльність установам, які займалися недержавним пенсійним забезпеченням до набрання чинності зазначеним законом, без врахування його вимог.

Члени Комітету не підтримали прийняття законопроекту, оскільки внесення запропонованих змін до чинного закону не дозволить вирішити питання даної сфери правовідносин, а лише поглибить їх. На думку народних депутатів, це призведе до існування недержавних пенсійних фондів, діяльність яких не підпадає під дію жодного закону. Усі недержавні пенсійні фонди повинні працювати в єдиному правовому полі, - наголосили члени Комітету.

Комітет вважає, що, зважаючи на необхідність захисту прав та інтересів учасників пенсійних фондів, потрібно підтримати таку систему недержавного пенсійного забезпечення, яка практично унеможливлює розкрадання пенсійних коштів та запобігає їх нецільовому витрачанню.