Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій підтримує ратифікацію Угоди між Україною та Республікою Панама про сприяння та взаємний захист інвестицій

27 жовтня 2005, 14:07

Положення цієї Угоди не створюють будь-яких особливих прав та привілеїв для інвестицій Договірних Сторін у порівнянні з тими, що передбачені чи будуть передбачені чинним законодавством та міжнародними договорами України.

На засіданні Комітету зазначалося, що ця Угода забезпечить надійні правові механізми міжнародного рівня для здійснення інвестиційного співробітництва. Таким чином, набуття чинності цією Угодою не призведе до необхідності зміни чинного законодавства у сфері регулювання правовідносин у зв’язку з інвестиційною діяльністю.

А також створить можливість забезпечити сприятливий інвестиційний клімат та дозволить інвесторам використовувати міжнародно-правові механізми захисту інвестицій, що значно знизить можливість некомерційних ризиків, збільшить обсяги іноземних інвестицій, зробить значний внесок у забезпечення стабільності української економіки.